Peste 3.000 de permise, reţinute după o acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în toată ţara
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: DGPMB
Foto: DGPMB
În săptămâna 19 - 25 aprilie a.c., conform Programului Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost planificată acţiunea Speed, în toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru verificarea respectării regimului legal de viteză.

În România, poliţiştii rutieri au acţionat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliţiei Române, fiind controlate 44.450 de autovehicule şi aplicate 27.473 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002.

De asemenea, au fost reţinute 3.024 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost constatate 30 de infracţiuni de altă natură.

Exemple: La data de 25 aprilie a.c., un tânăr, de 18 ani, a condus un autovehicul, în municipiul Craiova, judeţul Dolj, cu 126 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

La data de 25 aprilie 2021, un bărbat, de 23 de ani, a condus un autovehicul, în afara localităţii, în judeţul Galaţi, cu viteza de 183 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

La data de 24 aprilie a.c., un tânăr, de 19 ani, a condus în localitatea Sibiel, judeţul Sibiu, un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor, s-a stabilit că mopedul ar fi fost sustras de la fratele acestuia. În cauză, a întocmit dosar penal, pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

La data de 24 aprilie, un bărbat a condus un autovehicul, în localitatea Corunca, judeţul Mureş, cu 110 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel