Data actualizării:
Data publicării:

Peste 15.000 de militari, plasați de urgență în CARANTINĂ

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
O decizie fără precedent a fost luată după ce după ce militarii au fost expuși riscului de a fi infectați cu noul coronavirus. 

Rusia a pus în carantă mii de soldați care au luat parte la repetițiile pentru parada de Ziua Victoriei, scrie theguardian.com. Ministerul Apărării a declarat că va trimite aproximativ 15.000 de soldați, înapoi la bazele lor, unde vor fi puși sub carantină pentru două săptămâni.

Ministerul nu a indicat dacă vreunul dintre soldați a fost infectat sau nu cu noul coronavirus.

Anunțul a venit la câteva zile după ce Vladimir Putin a amânat sărbătorile pentru Ziua Victoriei, pe 9 mai, o sărbătoare semnificativă în Rusia, marcată de obicei de o paradă militară în Piața Roșie.

Imagini care au stârnit indignare 

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării din Rusia a confirmat că zeci de cadeți și instructori ai academiei navale Nakhimov, care trimitea o delegație la parada Zilei Victoriei, au fost infectați cu coronavirus. Ministerul a spus că niciunul dintre cei infectați nu a luat parte la repetiții.

Un videoclip înregistrat la începutul acestei luni a arătat mii de trupe aliniate pe un teren în afara Moscovei, pregătindu-se pentru paradă. Autoritățile au recunoscut ulterior că a fost organizată o repetiție. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel