Data publicării:

Peste 100 de elevi şi profesori din Iași participă la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Peste 100 de elevi şi profesori se vor afla la Iaşi, în perioada 29 iulie - 2 august, pentru a lua parte la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori. 

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, la competiţie participă 81 de elevi, 23 de profesori însoţitori şi 40 de profesori membri ai Comisiei centrale. 

Deschiderea evenimentului este programată pe 29 iulie, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu. În ziua de 30 iulie 2019 se va desfăşura proba practică, iar pe 31 iulie proba scrisă, la Colegiul Naţional Garabet Ibrăileanu. Emoţiile vor culmina odată cu premierea elevilor, în ziua de 1 august, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional Costache Negruzzi din Iaşi.

"Acest eveniment educaţional confirmă rolul vital al disciplinelor ştiinţifice, fizică, chimie şi biologie în formarea generaţiei tinere, prin raportare la mediul înconjurător, şi vizează observarea şi perceperea acestuia în întregul său, cu elementele componente, procesele şi fenomenele caracteristice, precum şi învăţarea prin înţelegere şi aplicare. În acest context, alegerea Iaşului pentru desfăşurarea unui eveniment educaţional de anvergură nu este deloc întâmplătoare. Este un semn de recunoaştere a valorii învăţământului ieşean şi a eforturilor constante depuse de o comunitate conştientă de ritmurile sale evolutive de-a lungul timpului, pentru conservarea şi valorizarea identităţii ştiinţifice şi culturale româneşti în rândul tinerei generaţii", se arată în comunicatul ISJ Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel