Peskov dezminte informațiile că Putin ar avea cancer: Ficțiune și minciună!
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dezmințit informațiile că Vladimir Putin ar avea cancer.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezminţit vineri informaţiile apărute în aceeaşi zi în unele media potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin, care în luna octombrie va împlini 70 de ani, ar putea suferi de cancer, catalogându-le drept "ficţiune şi minciună", relatează agenţia de presă News.ru, care citează un interviu acordat de Peskov publicaţiei online "Atenţie: mass-media", scrie Agerpres.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, informaţiile potrivit cărora Vladimir Putin ar avea cancer tiroidian şi ar fi suferit intervenţii chirurgicale legate de afecţiuni oncologice nu sunt adevărate, relatează şi portalul Lenta.ru, citând un mesaj postat pe Telegram de fostul redactor-şef al postului de radio Eho Moskvî, Aleksei Venediktov, despre care se ştie că are relaţii personale cu Dmitri Peskov, chiar dacă asta nu l-a ajutat ca staţia de radio să nu fie închisă.
"La întrebarea: 'Înţeleg corect că Vladimir Putin nu are cancer?', Peskov a răspuns: 'Aşa este!'", a scris Venediktov în postarea sa din Telegram.
Vladimir Putin ar fi însoțit regula de un specialist ORL
Anterior, publicaţia de investigaţie Proiekt a publicat o anchetă despre problemele de sănătate ale lui Vladimir Putin. Publicaţia şi-a reluat apariţia după ce fusese închisă de autorităţile ruse, din cauză că editorul său fusese catalogat drept "entitate nedorită pe teritoriul Federaţiei Ruse", iar redactorul său şef, Roman Badanin, drept "agent străin".
În articol se afirmă că preşedintele rus este însoţit în mod regulat de un specialist ORL, precum şi de specialişti în cancer tiroidian.
Vladimir Putin ar fi însoţit în călătoriile sale, în medie, de nouă medici, iar de la an la an numărul medicilor de lângă liderul rus ar fi în continuă creştere.
Odată cu înaintarea în vârstă, preşedintele Rusiei a început să viziteze din ce în ce mai des Spitalul Clinic Central (ŢKB) din vestul Moscovei, unde într-una din clădiri se află "secţia de medici personali" ai şefului statului rus, conform anchetei jurnaliştilor de la Proiekt.
În martie, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că Vladimir Putin este sănătos şi într-o formă fizică excelentă. Toate relatările despre presupusele probleme de sănătate ale liderului rus sunt zvonuri care sunt răspândite de ţările occidentale pentru a submina credibilitatea şefului statului, a spus atunci Lukaşenko, citat de Lenta.ru.
Zelenski i-a cerut lui Macron să intervină pe lângă Moscova pentru o încetare a focului la Mariupol
Într-o postare pe Twitter, Zelenski subliniază că 'iniţiativa franceză privind deschiderea unor coridoare umanitare la Mariupol trebuie să fie pusă în practică'.
Convorbirea telefonică dintre cei doi lideri, potrivit unei surse de la Palatul Elysee, s-a axat pe situaţia de 'urgenţă umanitară' pentru locuitorii rămaşi la Mariupol, oraş din sud-estul Ucrainei asediat de la începutul invaziei de armata rusă. Zelinski, care menţine contacte regulate cu Macron, l-a încurajat să 'continue eforturile diplomatice pentru a obţine de la Rusia condiţiile necesare desfăşurării unei operaţiuni umanitare de către organizaţii internaţionale competente', a menţionat Palatul Elysee.
Pentru aceasta ar fi nevoie, potrivit sursei franceze, de 'un armistiţiu destul de lung şi anunţat cu suficient timp înainte'. Macron 'şi-a reafirmat hotărârea de a depune eforturi pentru a se ajunge la o încetare a focului care să permită evacuarea persoanelor care doresc să plece din Mariupol în orice direcţie şi-ar dori şi care să permită intrarea în oraş a unui ajutor umanitar adecvat' (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News