Peskov a spus că "operațiunea din Ucraina" ar putea fi finalizată în zilele următoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Peskov a spus că "operațiunea din Ucraina" ar putea fi finalizată în zilele următoare
Peskov a spus că "operațiunea din Ucraina" ar putea fi finalizată în zilele următoare
Dmitri Peskov a spus că "operațiunea din Ucraina" ar putea fi finalizată în zilele următoare.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, nu a exclus ca "operațiunea specială rusă" pe teritoriul Ucrainei să fie finalizată în viitorul apropiat.

„Sperăm ca în zilele următoare, în viitorul previzibil, această operațiune fie să-și atingă obiectivele, fie să o ducem la bun sfârșit prin negocieri între delegațiile ruse și ucrainene”, a spus Peskov într-un interviu acordat canalului de televiziune britanic Sky News, scrie Interfax.

Peskov a menționat că el consideră că războiul poate fi finalizat prin negocieri, dar asta va depinde de poziția delegației ucrainene, precum și de „cât de pregătiți sunt să accepte condițiile Rusiei”. Cinismul a continuat, iar secretarul de presă a lui Putin a spus că își dorește investigarea crimelor de război comise din Ucraina, afirmând din nou că Rusia nu este vinovată.

"Suntem interesați de o investigație cu adevărat obiectivă a posibilelor crime. Vrem să înțelegem care ar putea fi formatele unei astfel de investigații", a mai spus Peskov.

Răspunzând la întrebarea dacă o astfel de investigație este permisă la Curtea Penală Internațională, Peskov a reamintit că Federația Rusă nu participă la activitățile sale.

Ucraina cere Rusiei mai puţină OSTILITATE la negocieri

Administraţia lui Volodimir Zelenski a cerut Rusiei să reducă "ostilitatea" în negocierile de pace. Totul după ce Kremlinul a avertizat că furnizarea de armament de către Occident Ucrainei are impact negativ asupra acţiunilor diplomatice. 

"Dacă Moscova vrea să demonstreze că este pregătită de dialog, trebuie să reducă nivelul de ostilitate" în negocieri, a afirmat joi Mihailo Podoliak, un membru al delegaţiei ucrainene, citat de cotidianul Le Monde.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi, că noile sancţiuni impuse de Statele Unite şi acţiunile naţiunilor occidentale de a furniza armament suplimentar Ucrainei nu facilitează deloc negocierile, ci mai degrabă generează "efecte negative".

"Transferul în Ucraina a diverse tipuri de armament nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene. Efectele sunt mai degrabă negative", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de postul de televiziune Sky News. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel