Peru, loc MIRACULOS, UNIC în lume: „Lacul care aduce copii”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
„Balta fertilităţii”, unul dintre cele mai stranii locuri de pe Terra, se află în mijlocul unui deşert arid, la aproape 70 km sud-est de capitala peruană Lima.

Faima sa a depăşit de mult graniţele micului stat andin, ajungând chiar până în Statele Unite, astfel ca astăzi, mii de pelerini vin să atingă malul miraculos şi să se scalde în apa despre care ei cred că ar lecui pe loc orice problemă de infertilitate sau impotenţă.

Balta de la Chilca, aşa este numit locul respectiv, e cunoscută încă din timpul incaşilor, existând mărturii ale conchistadorilor spanioli privind ritualurile practicate aici. Se pare că primii europeni care s-au scăldat în această apă au fost doi ostasi spanioli ce dezertaseră din micul detaşament al lui Francisco Pizzaro. Ei au putut remarca imediat efectele „tratamentului”: căsătorindu-se cu indigene, au avut mulţi copii, reuşind să procreeze, după cum scrie cronicarul Rodrigo Diaz de Alcaya, „până la 70 de ani, căci s-au scăldat în apa despre care se spune că întinereşte şi pe care incaşii se feresc să o arate străinilor”.

Acest secret desăvârşit s-a păstrat până în secolul XIX, când balta a fost descoperită, întâmplător, de o echipă de paleontologi americani, care nu au crezut însă nicio clipă în capacităţile sale miraculoase. Dar a fost de ajuns ca un bogat politician din New York, care încercase toate leacurile posibile pentru a scăpa de impotenţă, să vină aici, să se scalde şi să se vindece de meteahna sa, pentru ca vestea existenţei „bălţii virilităţii” să se răspândească în toată America.

Localnicii numesc astăzi întinderea de apă, care are forma aproximativa a unui cerc cu un diametru de 250 metri, „făcătorul de gemeni”, fiindcă femeile care au probleme de procreere şi se scaldă aici sau se ung cu mâlul mlaştinii nasc negreşit gemeni.


Intrigaţi de aceste „miracole”, oamenii de ştiinţă americani au efectuat cercetări, în anul 1960, asupra apelor bălţii şi nămolului de aici, dar nu au putut găsi nimic neobişnuit în compoziţia lor.

Citeşte şi: CINE conduce de fapt lumea încă din 1945

 

„Tratamentele miraculoase efectuate aici nu pot fi puse, în aceste circumstanţe, decât pe seama autosugestiei!”, a declarat dr. Jose Ramon Estacar, de la un spital din Lima.

Mulţi cred însă că aceste vindecări ar avea mai degrabă legătură cu fenomenul OZN. Numai în ultimele decenii, deasupra bălţii Chilca, au fost semnalate „lumini misterioase”.

Numa Rueda, un primar al micii localităţi din preajma mlaştinii, localitate numită tot Chilca, spunea că „Bătrânii noştri povesteau cum veneau aceste obiecte zburătoare şi aruncau o substanţă lichidă în baltă. Poate că aceste posibile reziduuri abandonate de farfuriile zburătoare sunt răspunzatoare pentru efectele curative deosebite ale apelor băltii!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel