Persoanele vaccinate cu ambele doze nu vor mai STA în carantină. Adriana Cercel (INSP), ANUNȚ
Adrian Pistol a anunțat că se are în vedere ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai stea în carantină după ce au intrat în contact cu un caz pozitiv.

Adrian Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a explicat că autoritățile iau în calcul posibilitatea ca persoanele vaccinate să nu mai fie nevoite să stea în carantină după ce au intrat în contact cu un caz confirmat de infectare cu coronavirus.

Întrebată dacă o persoană care a fost vaccinată cu ambele doze și intră în contact cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2 trebuie să mai stea în carantină, Adriana Pistol a răspuns:

"Este vorba despre definiția contactului direct și măsurile care sunt aplicate. Evident, când o să se întâmple acest lucru, pe măsură ce populația devine vaccinată într-un procent important, evident că acest lucru se va petrece. Este mai mult decât logic că pe o persoană care este vaccinată și este sănătoasă imunologic nu mai avem de ce să o carantinăm. Sigur că în acest mod se vor mai relaxa anumite tipuri de măsuri".

Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 12 ian, 21:25
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro