Persoanele peste 60 de ani din Maramureș pot ieși la cumpărături până-n ora 11
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Maramureş a anunţat că persoanele peste 60 de ani din judeţ au voie să meargă la cumparaturi doar până la ora 11 dimineaţa. 

Potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de SCJU Maramureș, măsura privitoare la vârstnicii peste 60 de ani se aplică din 25 martie.

„Categoria cea mai vulnerabilă la infectarea cu coronavirus o reprezintă populația cu vârsta peste 60 de ani. În acest sens, se instituie un program diferențiat, pe categorii de vârstă, privind accesul maramureșenilor în magazine alimentare, hypermarket-uri supermarket-uri, farmacii. În acest context persoanele cu vârsta peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineața, între orele 7-11, urmând ca de la ora 11 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Măsura este valabilă din data de 25 martie", se arată în hotărâre, citată de Mediafax. 

Maşinile care intră în judeţ, verificate

De asemenea CJSU Maramureș a decis să transmită o adresă la MAI pentru verificarea accesului vehiculelor și a persoanelor care intră în județ, la toate punctele de intrare, prin constituirea de filtre operaționalizate de IPJ Maramureș, cu sprijinul Jandarmeriei.

„Organele de ordine abilitate vor stabili de unde vin aceste persoane sau unde se deplasează, dar și care este istoricul de călătorie în ultima perioadă", se precizează în hotărârea CJSU Maramureș.

Propunerile au fost înaintate CJSU de președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel