Permisul de conducere, doar după un examen în realitate virtuală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cei care vor să aibă permis de conducere vor trebui să treacă un examen care se va da în mediu controlat, cu ajutorul realităţii virtuale. 

Se întâmplă în Coreea de Sud, acolo unde autorităţiile au decis evaluarea șoferilor într-un simulator VR, menit să demonstreze într-un mod ușor reproductibil și consecvent timpii de reacție și cunoașterea regulilor de circulație.

Decizia s-a luat pentru că examenul practic depinde de condiţiile de trafic, dar şi de exigenţa unor examinatori, comparativ cu alţii. Măsura ar putea fi una extrem de utilă şi în cazul şoferilor în vârstă care sunt chemaţi pentru a dovedi că încă mai au capacitatea de a conduce în condiţii de siguranţă.

Agenția Natională de Poliție Sud-Coreeană (KNPA) a decis implementarea unui nou protocol de testare la reînnoirea permiselor de conducere pentru șoferii vârstnici, bazat pe examinarea reflexelor la volan într-un simulator bazat pe realitate virtuală.

Dezvoltat în ultimii trei ani, simulatorul VR va permite șoferilor cu vârstă de peste 65 de ani să demonstreze că încă au capacitatea de a conduce autovehicule, parcurgând o serie de teste gândite să evalueze timpii de reacție, cunoașterea regulilor de circulație, precum și reacțiile în condiții potrivnice, cum ar fi condusul pe timp de noapte.

Spre comparație, în alte țări ale lumii printre care și România, anularea permisului de conducere se face doar dacă persoana respectivă este declarată inaptă medical sau psihologic în urma unui control de specialitate, scrie go4it.ro

Șofer, prins pe autostradă cu 253 de kilometri/oră. Poliția Română, avertisment

Un șofer a fost surprins de polițiști rutieri în timp ce circula cu viteza de 253 km/h pe o autostradă.  Poliția Română vine cu un avertisment pentru conducătorii auto.

"253 km/h. Care ar fi rezultatul în urma unui impact la o viteză ca aceasta? Până începeți să derulați puțin din filmul imaginat, vă anunțăm că polițiștii rutieri nu regretă nimic pentru cele consemnate în procesul-verbal, pe care l-au și semnat, aplicând măsurile legale .Ce se înțelege prin măsuri legale aplicate? Exercitarea dreptului de a conduce suspendată, pentru 90 de zile și amendă de 1.305 lei, pentru depășirea vitezei legale pe autostradă. Lipsa documentelor a fost unul dintre motivele creșterii amenzii la 2.175 de lei. Nu uita! Respectă legea și alege viața!", se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel