Perioada 2020-2024, analiză ÎNGRIJORĂTOARE. Elena Mateescu: S-a confirmat. Aceasta este tendinţa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat, în exclusivitate la DC News, o estimare pe cinci ani, mai exact pentru perioada 2020-2024.

Într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a vorbit despre modul în care vor evolua temperaturile în perioada 2020-2024. Iar veştile nu sunt bune. 

"Organizaţia Meteorologică Mondială a confirmat că perioada ianuarie-iunie din acest an a fost a doua cea mai caldă perioadă din istorie, cu 0,05 grade Celsius mai mică fiind abaterea temperaturii faţă de perioada similară din 2016 – cel mai călduros an din istoria măsurătorilor la nivel mondial.

De asemenea, în această perioadă a fost emis un alt comunicat al Organizaţiei Meteorologice Mondiale care arată că e posibil ca următorii cinci ani, 2020-2024 să fie una dintre cele mai călduroase perioade iar fiecare dintre aceşti cinci ani să înregistreze o abatere termică pozitivă mai mare cu un grad, iar cu o probabilitate de 20%, chiar cu 1,5 grade Celsius. Aşadar următorii cinci ani, aşa cum arată informaţiile prelucrate de marile centre internaţionale indică faptul că tendinţa creşterii temperaturii aerului la nivel global păstrează aceeaşi evoluţie şi, cu siguranţă, următorii cinci ani vor trebui monitorizaţi", a explicat Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel