Data actualizării:
Data publicării:

Pericol în Capitală. O țeavă de gaz a bubuit în dreptul unei treceri de pietoni. Precizări din partea ISU

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO captura video B1TV
FOTO captura video B1TV
O bucată de asfalt a sărit în aer din cauza presiunii din subteran, într-o intersecție din centrul Capitalei.

UPDATE: Distrigaz Sud Rețele aduce următoarele precizări cu privire la incidentul produs în data de 2 septembrie 2024, în municipiul București:

”În jurul orelor 13:30, dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat cu privire la un incident produs în sectorul 5, pe strada Viilor, intersecție cu str. Constantin Istrate.

Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. În urma verificărilor nu au fost depistate pierderi de gaze naturale la locul incidentului.

Din primele cercetări, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terță, pentru o extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conducta respectivă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer. Menționăm că firma executantă nu a făcut demersuri către Distrigaz Sud Rețele pentru cuplarea lucrării de extindere la rețeaua de distribuție a gazelor naturale aflată în funcțiune.

Incidentul nu s-a soldat cu victime. 

Suntem în permanent contact cu firma terță care va remedia disfunctionalitățile ce au condus la producerea incidentului și refacerea zonei afectate” arată comunicatul de presă. 

---- 

O țeavă de gaz a bubuit în subteran, chiar în dreptul unei treceri de pietoni și a unui refugiu de tramvai, potrivit unui video făcut cu o cameră de bord a unei mașini care trecea prin zonă,  respectiv intersecția dintre Strada Constantin Istrati și Șoseaua Viilor.

Imaginile arată cum o bucată de asfalt a sărit în aer din cauza presiunii din subteran, iar potrivit video-ului, o persoană care circula pe scuter a trecut cu câteva secunde înainte de explozie. Din fericire nu există victime.

”Traficul rutier este restricționat pe prima bandă și parțial pe a doua pe Șoș. Viilor, pe sensul către Eroii Revoluției, pentru desfășurarea intervenției firmei de distribuție a gazelor naturale. În urma producerii unei explozii, asfaltul a fost deteriorat pe o suprafață de câțiva metri pătrați. Nu sunt scurgeri de gaze”, ne-a transmis IGSU. 

”Compania de gaze realizează verificări. Traficul este parțial restricționat”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov (ISU BIF), Vasile Daniel. Potrivit reprezentantului ISU BIF, nu se știe ”ce anume a provocat această situație”, iar la caz au fost trimise două autospeciale de stingere din partea ISU BIF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel