Urmărește emisiunea live
Percheziții la persoane bănuite de trafic și deținere de droguri de risc
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
Șapte percheziții domiciliare au fost efectuate, duminică, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere în vederea consumului ilicit de droguri de risc.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sprijiniţi de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au pus în executare, duminică, şapte mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere în vederea consumului ilicit de droguri de risc, informează IGPR.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au indisponibilizat aproximativ 100 de grame de canabis, 11 fragmente de tulpină susceptibile a conţine fluorescenţă de canabis, două cântare de precizie, un grinder, un fragment de comprimat de ecstazy, seminţe de canabis, opt telefoane mobile, precum şi instrumente necesare creşterii şi dezvoltării plantelor de canabis.

Investigaţia penală s-a desfăşurat în perioada iunie - iulie, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Dâmboviţa, fiind documentată activitatea unui grup infracţional care acţiona în localităţile Băleni, Dobra, Finta şi Cojasca.

Din cercetări a rezultat faptul că trei persoane ar fi înfiinţat, într-un solar situat în extravilanul comunei Băleni, o cultură de canabis, drogurile obţinute fiind folosite pentru consum propriu şi pentru distribuirea către consumatori. În activitatea infracţională, atât în ceea ce priveşte traficul, dar şi consumul de droguri, ar fi fost implicate opt persoane, precizează sursa citată.

La activităţi, au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa, fiind asigurat suportul de specialitate de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

VEZI ȘI: Cannabis ascuns în cutii de detergent. Doi ieșeni, prinși în flagrant / GALERIE FOTO

Agent de securitate la un club, prins în timp ce vindea droguri

Un agent de securitate de la un club din Miercurea Ciuc a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de droguri, după ce procurorii l-au prins în flagrant, vineri seara.

Bărbatul de 44 de ani, din județul Harghita, a fost reținut de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracțiunilor de 'trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie'.

Ulterior, Tribunalul Harghita a dispus, la solicitarea procurorului, arestarea preventivă a agentului de securitate pentru 30 de zile. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel