Urmărește emisiunea live
Igor Dodon a fost reținut. Cumnatul său a încercat să-l scape, mâncând un document
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Percheziții la Igor Dodon acasă. Fostul președinte al RM, bănuit de trădare de patrie și finanțare de către un grup criminal / Foto: Facebook Igor Dodon
Percheziții la Igor Dodon acasă. Fostul președinte al RM, bănuit de trădare de patrie și finanțare de către un grup criminal / Foto: Facebook Igor Dodon
Procurorii au descins acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, apoi l-au reținut.

UPDATE:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață. Și cumnatul acestuia a fost reținut pentru că în timpul perchezițiilor a fost prins în timp ce mânca o recipisă din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova, potrivit surselor Jurnal.

Știrea inițială:

Procurorii moldoveni au descins acasă la Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, dar și în alte locații care îi aparțin socialistului direct sau prin interpuși. Potrivit surselor Jurnal.md, percheziții au loc la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-o vilă de lux din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Sursele mai spun că Igor Dodon este vizat la ora actuală în 6 dosare, printre care și cel în cazul „kuliokul”. Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (corupere pasivă), art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a precizat pentru Jurnal procurorul Mariana Cherpec.

Detalii despre dosarul „kuliokul”

Săptămâna trecută Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis un dosar penal pe cazul „kuliokul”. A fost pornit un dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

Este vorba despre niște imagini video din anul 2020, în care apare Igor Dodon, Serghei Iaralov și oligarhul Vladimir Plahotniuc, cel din urmă întinzându-i lui Dodon o pungă neagră. Din discuții se subînțelege că în ea se află bani.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat, la un an de la apariția imaginilor cu punga neagră, că nu există suficiente probe pentru inculparea fostului președinte, iar în octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale.

Recent însă, Curtea de Apel Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel