Percheziții în penitenciar la escrocii prin telefon
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Polițiștii Capitalei au făcut, vineri, percheziții domiciliare în Bucureşti şi judeţul Teleorman, dar şi într-un penitenciar din judeţul Giurgiu. Aceștia au vrut să destructureze un grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon.

Escrocheria în fapt s-a numărat printre primele moduri de înșelăciune prin telefon. În ciuda mesajelor transmise de către societățile de telefonie și de media, escrocheria încă funcționează. Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi contactat telefonic părţile vătămate, prezentându-se drept reprezentanţii unei societăţi de telefonie, inducându-le în eroare cu privire la faptul că sunt câştigătoarele unor premii substanţiale.

Poliţiştii au identificat doi bărbaţi, ambii încarceraţi într-un penitenciar. Ei ar fi determinat mai multe persoane să achite anumite sume de bani, reprezentând o taxă pentru a intra în posesia unor premii de fidelitate, bani ce erau ridicaţi de persoane apropiate suspecţilor de la domiciliile părţilor vătămate sau de la instituţii bancare, potrivit polițiști.ro.

Prejudiciul s-a ridicat la 13.000 de lei și nu a fost recuperat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel