Percepția unui străin despre siguranța din România, raportat la țările din Vest
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Imagine de Oksana Gogu de la Pixabay
Imagine de Oksana Gogu de la Pixabay
Află în articol cine este străinul impresionat de siguranța din România!

Este vorba despre fotbalistul Nicolas Samayoa, în vârstă de 29 de ani, din Guatemala, actual fundaș central la Politehnica Iași. Jucătorul s-a declarat impresionat de siguranța pe care o simte în România, în comparație cu alte țări în care a fost. Mai mult, recent, Nicolas Samayoa a dat piept chiar cu starul argentinian Lionel Messi, iar acum vrea să o salveze pe Politehnica Iaşi de la retrogradare.

De ce a rămas impresionat fotbalistul din Guatemala, o țară la o distanță de aproape 10.500 de kilometri de locul său natal

 

Nicolas Samayoa s-a născut în Guatemala și s-a transferat la Poli Iași în anul 2023. În anul 2019 juca la Comunnicaciones, o echipă din prima ligă din țara sa natală, iar în anul 2023 a ajuns în Europa, mai exact în România, la o distanță de aproape 10.500 de kilometri de Guatemala. După un an petrecut în orașul Iași, fotbalistul a rămas impresionat de România, făcând o comparație cu alte state din Europa, dar și cu SUA, acolo unde a jucat.

”Putem să mergem în parc la 12 noaptea şi nu ni se va întâmpla nimic. România este o ţară foarte frumoasă”

 

”Dacă aş compara România cu alte ţări din Europa, cum ar fi Spania şi Franţa, unde am fost, dar şi cu SUA, simt că România este ţara unde mă simt cel mai în siguranţă. Putem să mergem în parc la 12 noaptea şi nu ni se va întâmpla nimic.  România este o ţară foarte frumoasă. Şi eu, şi soţia mea am fost foarte surprinşi să vedem că Iaşi este un oraş frumos, foarte sigur”, a declarat Samayoa, potrivit orangesport.ro.

Nicolas Samayoa, om de bază la Politehnica Iași. Cât a crescut cota lui de când a ajuns să joace în România

 

Nicolas Samayoa este fundaș central la Politehnica Iași. Este un om de bază pentru echipa antrenată de Tony Da Silva. Fotbalistul are 7 partide ca integralist în acest sezon din Liga 1, din tot atâtea etape jucate.

De la sosirea în România, cota lui Nicolas Samayoa a crescut de la 150.000 de euro la 550.000 de euro, conform site-ului d specialitate Transfermarkt. Internaționalul guatemalez a evoluat 30 de meciuri în Superliga în sezonul anterior, în care Poli Iași s-a salvat de la retrogradarea în Liga a 2-a, chiar în ultima etapă, după o victorie obținută contra formației Petrolul Ploiești.

Video

Youtube video image

Recent, și-a îndeplinit marele vis. L-a întâlnit pe starul Argentinei, Lionel Messi: "Părea imposibil când eram copil şi a devenit realitate"

În urmă cu două luni, Guatemala a fost învinsă de Argentina, scor 1-4, într-un meci amical. Însă Samayoa, care a evoluat pentru naționala lui, a rămas cu o amintire de neprețuit. Fotbalistul lui Poli Iași l-a înfruntat pe starul argentinian Lionel Messi. "Sunt foarte mândru că pot să îmi reprezint ţara şi să primesc această oportunitate, de a juca, în opinia mea, împotriva celui mai bun jucător din istoria fotbalului. Părea imposibil când eram copil şi a devenit realitate", a mai spus jucătorul lui Poli Iași, Nicolas Samayoa.

Citește și articolul următor - Care este considerat cel mai sigur oraș din România. Marele „rival” al Bucureștiului conduce topul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel