Un neamț a vizitat toate țările Europei și a făcut un top al celor mai frumoase destinații. Ce a spus despre România
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ahmadzada
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ahmadzada
Luca Pferdmenges, un german de 22 de ani, jongler profesionist, vedetă pe rețelele sociale și călător prin lume încă de la 15 ani, a vizitat fiecare țară de pe continentul european și a dezvăluit topul celor mai frumoase cinci destinații și celor mai puțin apreciate cinci destinații din Europa.

Vorbind cu MailOnline Travel, Luca a remarcat: „Îmi este foarte greu să aleg cinci destinații preferate, dar aș merge cu Portugalia, Cipru, Spania, Austria și Croația. Sunt destinații turistice celebre, dar cred că sunt faimoase din motive întemeiate.”

Explicându-și preferința pentru Cipru și Spania, el spune: „Sunt un fan al locurilor calde în detrimentul celor reci, așa că prefer să petrec timp în sudul Europei, în general. Toate țările mediteraneene au, în opinia mea, cea mai bună vreme, și iubesc bucătăria mediteraneană în ansamblu: mult ulei de măsline, roșii uscate la soare și legume proaspete. Îmi plac vibrațiile relaxante ale regiunii mediteraneene, iar Cipru este una dintre țările mele preferate, deoarece oamenii de acolo sunt printre cei mai prietenoși din lume.”

El continuă: „Îmi plac orașele mari, cu multe activități – dar prefer să fie calde.”

Pe lângă lista sa de top cinci, Luca este dornic să îndrume călătorii spre „comorile ascunse” ale Europei.

El spune: „Există comori ascunse peste tot. Coasta Muntenegrului, de exemplu, este uimitoare, iar Macedonia de Nord îmi place foarte mult – Lacul Ohrid este absolut superb, iar capitala Skopje te face să te simți ca și cum ai merge într-un muzeu în aer liber. Este cunoscut drept orașul statuilor.”

Ce spune despre România 

„Slovenia este excelentă pentru munți și drumeții – și cu siguranță o alternativă mai ieftină la Elveția sau Austria.

Dacă vrei să simți o atmosferă medievală, îți recomand să vizitezi Tallinn, în Estonia. Este una dintre cele mai avansate țări din lume din punct de vedere tehnologic, dar orașul vechi arată ca un târg medieval. Îl ador. Piața zilnică din Riga, Letonia, care este chiar lângă, este de asemenea uimitoare.

Dă o șansă și unor locuri precum România sau Bulgaria. Au plaje superbe, oameni minunați, orașe interesante, mâncare grozavă și, adesea, sunt mai accesibile.

Albania, Kosovo și Serbia sunt și ele comori subapreciate. Ah, și vizitează Sarajevo [capitala Bosniei și Herțegovinei] pentru a afla totul despre istoria sa. Toate aceste locuri sunt foarte accesibile.”, a spus acesta. 

Cele mai puțin apreciate cinci destinații din Europa

Alegerea celor cinci țări pe care le preferă mai puțin a fost dificilă pentru Luca, care călătorește în întreaga lume.

El spune: „Europa este continentul meu preferat atât pentru vizitat, cât și pentru a trăi. Este foarte greu pentru mine să aleg o țară mai puțin preferată.

Dar lista mea de țări pe care le prefer mai puțin include San Marino, care este dezamăgitor. Microstatul este foarte greu de accesat și nu ai ce face acolo. Poți vedea totul în câteva ore.

Priveliștea este minunată și arhitectura este impresionantă, dar nu este o țară în care să îți petreci vacanțele. Dacă ești în Rimini, Italia, poți vedea San Marino într-o zi și apoi să te întorci.”

El continuă: Belgia este prea gri și rece iarna, deși mama mea, Saskia Pferdmenges, nu este de acord și o iubește!

Belarus - am avut o vreme minunată în Minsk, dar este foarte greu de accesat și este singura țară cu adevărat izolată de pe Continent.”

Liechtenstein este foarte izolat și scump, dar este minunat dacă îți permiți. În schimb, țările nordice sunt printre cele mai spectaculoase din lume, dar sunt extrem de scumpe. Nu sunt potrivite pentru călătorii cu buget redus. O cursă scurtă cu taxiul în Finlanda poate costa rapid 30-40 de euro.”, a mai spus el. 

El adaugă: „Dacă ai un buget limitat, evită nu doar Finlanda, ci și Islanda, Danemarca, Norvegia și Suedia. Elveția și Irlanda sunt la fel de scumpe.”

După ce a vorbit despre destinațiile dezamăgitoare, Luca Pferdmenges a vorbit și despre țările care i s-au părut copleșitoare.

Turcia sau Belarus, pentru că sunt foarte diferite de majoritatea țărilor europene. Sunt cele mai apropiate de un 'șoc cultural' pe care îl poți experimenta în Europa.”, potrivit Dailymail.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel