Pensiile militare recalculate vor fi plătite în 2013 din bugetul ministerelor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Plata pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010 a fost avizată de Guvern. În 2013, diferența se va asigura  din bugetele ministerelor (Apărare, Interne), iar din ianuarie 2014 pensiile se vor plăti din Fondul de pensii.

Proiectul legislativ a fost depus în luna martie la Parlament de către mai mulţi deputaţi şi senatori, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobritoiu şi Radu Stroe, scrie Mediafax.

 În forma depusă de Parlament, proiectul prevede că pensiile militare sau revizuite, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, să fie plătite totuşi în cuantumul cuvenit pentru acea lună.

 Actul normativ stabileşte că plata în acest cuantum va fi efectuată începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare această lege.

 Guvernul a avizat favorabil acest proiect legislativ.  Decizia a fost luată după ce premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvenul nu are în acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentând pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el arătând că această sumă ar putea fi găsită eventual din ajustări în bugetele de pensii ale ministerelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel