Pelerinaj cu zeci de mii oameni la Șumuleu Ciuc. Emilian Imbri: Virusul începe să se adapteze și să-și ia și el un concediu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pelerinaj Șumuleu Ciuc
Pelerinaj Șumuleu Ciuc
Dr. Emilian Imbri a explicat care va fi impactul epidemiologic al pelerinajului cu zeci de mii de oameni, organizat la Șumuleu Ciuc.

Zeci de mii de credincioși catolici au participat, sâmbătă, la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita. Imaginile apărute în presă păreau să fie de dinainte de pandemie. atât de multă lume era.  Dr. Emilian Imbri, fost manager al Spitalului "Victor Babeș",  a explicat care va fi impactul acestui pelerinaj. Medicul susține că numărul de noi infectări ar putea să crească, dar un val 4 al pandemiei este totuși puțin probabil acum.

"Riscurile sunt pentru fiecare participant în parte. Și le asumă fiecare în parte pentru că este vorba despre sănătatea lui. Nu există o răspundere pe care trebuie să și-o asume cineva anume pentru că aceste evenimente nu se fac cu obligativitatea participării. Singura obligativitate a celui care organizează astfel de evenimente este să asigure accesul persoanelor acolo conform a ceea ce se cere de la început: fie că sunt vaccinați, fie că și-au făcut un test înainte, fie că asigură mască, locul, distanțarea între persoanele care participă. Deci astea sunt obligațiile organizatorilor. Riscurile sunt ale celor care participă, așa cum fiecare când ieșim pe stradă ne asumăm un risc.

Ar putea să ducă la o creștere a numărului de infectări. Un nou val este mai greu de prevăzut în momentul de față, având în vedere că și numărul de vaccinați a crescut destul de mult, nu suficient încă, și numărul de persoane care au făcut boala este destul de mare. Ca atare, avem norocul unei perioade de vară în care se pare că virusul începe să se adapteze și să-și ia și el un concediu. Ca atare, un nou val este greu de crezut. Sigur după astfel de evenimente există riscul epidemiologic să apară mai multe îmbolnăviri. Din ce s-a întâmplat în lume și din ce evenimente s-au organizat, ați văzut că un număr mic au fost declarate ca fiind infectate având în vedere că s-a efectuat un test sau un spectacol pilot. Nu este un număr mare pentru că se cere să se respecte un minim din regulile impuse.", a declarat medicul Emilian Imbri la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Pelerinaj cu zeci de mii de credincioși catolici la Șumuleu Ciuc // GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel