"Peggy" din "Familia Bundy", actrița Katey Sagal, acuză producătorii serialului de misoginism
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Katey Sagal, Instagram
foto: Katey Sagal, Instagram
Actrița Katey Sagal, cunoscută pentru rolul Peggy Bundy din celebrul sitcom american „Familia Bundy” / „Married with Children”, aduce acuzații de misoginism la adresa producției. 

În acest an se împlinesc 37 de ani de la premiera primului episod al sitcomului "Married with chidren" care a fost difuzat la 5 aprilie 1987 și 27 de ani de la episodul final, care a fost transmis pe ecranele americane la 9 iunie 1997, marcând încheierea celor 11 sezoane ale acestui serial de succes care a primit 7 nominalizări la Globurile de Aur.

Personajul principal, Al Bundy (interpretat de Ed O’Neill), era un vânzător de pantofi pentru femei, mizantrop și cu o viață mizerabilă. Își detesta serviciul iar nevasta Peggy (jucată de Katey Sagal) era leneșă și cheltuitoare. Firul poveștii a încântat generații la rând, însă nu se pot trece cu vederea multele remarci cu mesaj misogin, sexist și discriminatoriu la adresa femeilor.

La câțiva ani după încheierea sitcomului, Katey Sagal a făcut o analiză amănunțită a producției care a consacrat-o. Actrița, cunoscută și pentru rolurile sale în seriale precum „Sons of Anarchy” sau „The Bastard Executioner”, și-a publicat memoriile în martie 2017 sub titlul „Grace Notes: My Recollections”. Într-un interviu acordat pentru AOL’s Build Series, citat de US Weekly la acea vreme,  acesta a făcut referire și la experiența sa de la filmări.

„A fost un show foarte misogin… Femeile erau prezentate într-o manieră foarte negativă. Peg nu avea nicio legătură cu mine. Nu era decât munca mea de actor acolo, nu părerile mele. Dacă m-ați întreba pe mine, eu nu cred că femeile ar trebui portretizate în acea manieră, bineînțeles că nu cred asta. Dar a o juca pe Peg Bundy nu are nicio legătură cu convingerile mele”, a declarat Katey Sagal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel