Pedepse mai ASPRE pentru șoferi. "Opriți moartea de pe șosele" - petiția lansată de un polițist din Bihor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pedepse mai ASPRE pentru șoferi. "Opriți moartea de pe șosele" - petiția lansată de un polițist / Foto: Pixabay
Pedepse mai ASPRE pentru șoferi. "Opriți moartea de pe șosele" - petiția lansată de un polițist / Foto: Pixabay
Un polițist din județul Bihor cere pedepse mai aspre pentru șoferi și a lansat o petiție pentru modificarea Codului Rutier.

Deși agenții de la Rutieră fac tot mai multe razii, numărul accidentelor nu a scăzut. În acest context, un polițist din județul Bihor a lansat o petiție pentru modificarea Codului Rutier, pe care a numit-o "Opriți moartea de pe șosele". Petiția are deja peste 18.000 de semnături. 

”Consider că nu e cazul să mărim amenzile în bani, ci măsura complementară, acea reținere de permis de conducere pentru o perioadă mai lungă de timp. Respectiv la consumul de băuturi alcoolice, dacă fapta constituie contravenție, se reține permisul pentru 90 de zile. Eu propun să se rețină pentru un an de zile, ceea ce consider că va determina conducătorii auto să nu mai consume băuturi alcoolice și să conducă.

Eu sper ca mulți oameni politici să țină cont de siguranța noastră, a tuturor, pe drumurile publice și să dea dovadă că le pasă de siguranța celor care i-au votat în funcțiile în care sunt”, a declarat polițistul Sebastian Drimbe pentru Realitatea Plus.

Care sunt modificările propuse de polițist

"Prin această petiție publică, propun mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

- pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)

- pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)

- pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)

- pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)

- pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)

- pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent)

Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen!", se arată în petiția lansată de Sebastian Drimbe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel