Data publicării:

Pe cine sponsorizează angajații Facebook și Twitter. Aproape 3 milioane de dolari au mers către un partid

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
90% dintre donațiile făcute de angajații Facebook și Twitter au ajuns către un anumit partid. Iată care este acesta.

Angajații Facebook și Twitter au trimis peste 90% din donațiile politice către democrați până în 2020, potrivit rapoartelor de știri. Această sumă include „toate donațiile federale” de la angajații Facebook și Twitter din acest an, pe baza înregistrărilor disponibile prin OpenSecrets.org, un grup de cercetare care urmărește banii în politică de către Centrul non-profit pentru politici responsive.

Angajații de la ambele companii au contribuit cu milioane în donații individuale și donații PAC, a constatat o analiză a grupului conservator de supraveghere a Centrului de Cercetare Media. Astfel, angajații Twitter au donat democraților 347.270 de dolari, sau 98,99% din totalul donațiilor federale, făcând donații individuale de 200 de dolari sau mai mult. Între timp, doar 3.556 dolari, sau 1,01%, din donațiile federale de la angajații Twitter au revenit republicanilor. Candidatul democratic la președinție, Joe Biden, a primit 66.929 de dolari de la angajații Twitter, sau 19% din totalul donațiilor federale ale angajaților.

Angajații Facebook au donat 2,4 milioane de dolari, sau 91,68% din totalul donațiilor federale, către democrați, cu donații de 200 de dolari sau mai mult, prin intermediul persoanelor fizice sau PACS. Doar 218.576 de dolari, sau 8,2% din toate donațiile federale de la angajații Facebook, au fost destinate republicanilor. Angajații au donat 645.152 dolari către Biden sau 25% din totalul donațiilor federale, potrivit FoxNews.

Ambele companii au intrat recent în vizorul republicanilor după ce au decis să reducă răspândirea unui articol din New York Post care arată presupusa comunicare între fiul lui Biden, Hunter Biden, și un consilier al unei companii energetice din Ucraina (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel