Patru elicoptere BlackHawk au intrat în flota MAI. Cătălin Predoiu: ”Facem Ministerul Afacerilor Interne mai puternic”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Facebook Ministerul Afacerilor Interne
Captură de ecran / Foto: Video Facebook Ministerul Afacerilor Interne
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a făcut declarații cu prilejul intrării în dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație al MAI a primelor 4 elicoptere BlackHawk din cele 6 achiziționate, destinate managementului situațiilor de urgență.

„Sunt onorat și mândru și mă simt privilegiat că sunt astăzi aici, alături de dvs. într-un moment foarte important pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Guvernul României și dați-mi voie să spun pentru cetățenii noștri, în general.

Prima mea datorie astăzi este să mulțumesc celor care au muncit pentru a fi astăzi împreună, aici, la acest eveniment, echipelor care au desfășura procedurile, cooperarea cu partenerii, derularea proiectului, absorbție a fondurilor și, în fine, livrarea acestor splendide echipamente, tehnologie de vârf, aparatură de prim nivel. Le mulțumesc, nu în ultimul rând și piloților care s-au antrenat, domnului general care a coordonat și în același timp îi încurajez și le solicit și lor, și celorlalți colegi din Ministerul Afacerilor Interne să se concentreze în continuare pe absorbția de fonduri europene, pe colaborarea cu partenerii noștri din Europa și nu numai, și din Statele Unite, pentru că iată ce putem produce, iată ce se poate realiza valorificând aceste parteneriate. Deci, încă o dată, subliniez faptul că toate departamentele specializate din cadrul Ministerul Afacerilor Interne vor continua să se concentreze pe programele de absorbție a fondurilor europene”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Captură de ecran / Foto: Video Facebook Ministerul Afacerilor Interne

Acțiunea Ministerului Afacerilor Interne, tot mai puternică

„În al doilea rând, ne-am propus și am afirmat acest lucru repetat ca împreună facem Ministerul Afacerilor Interne mai puternic și să facem acțiunea Ministerului Afacerilor Interne, prin forțele sale, prin structurile sale, mai puternică. Iar astăzi este o zi în care ministerul, forțele sale, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Aviație, devin mai puternice. Avem în față trei elicoptere despre care s-a vorbit în termeni tehnici, în detaliu. Ieri de asemeni, au fost recepționate alte trei elicoptere Eurocopter care se alătură acestora, pe care le vedeți Sikorsky. Urmează să mai primim încă un elicopter Sikorsky, care va intra de asemenea în dotarea Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectorat General de Aviație și încă unul, tot Sikorsky, în dotarea Poliției Române”, a mai declarat ministrul de Interne.

Captură de ecran / Foto: Video Facebook Ministerul Afacerilor Interne

”În urmă cu mai multe luni de zile am participat la lansarea unor nave multirol, care astăzi sunt în teste și vor intra în serviciul Departamentului pentru Situații de Urgență prin IGSU, plus o serie de echipamente recepționate în ultima perioadă pentru intervenții terestre. Posturi medicale avansate, mașini multirol pentru intervenții în situații de urgență ș.a.m.d. Continuăm să derulăm programul Helipol, vom avea și alte achiziții și vom continua, cum spuneam, dotarea cu logistică a Ministerului Afacerilor Interne. Toate aceste eforturi și toate aceste echipamente care au fost și vor continua să fie primite au un singur scop, să facă acțiunea Ministerului Afacerilor Interne mai eficientă în slujba cetățeanului”, a mai precizat Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel