Patriarhia Română, apel de solidaritate pentru persoanele afectate de inundații
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: ISU
FOTO: ISU
Patriarhia Română face apel la solidaritate cu persoanele afectate de inundațiile din Galați, Argeș și Vaslui.

Patriarhia Română face apel la solidaritate cu persoanele afectate grav de inundații și transmite un mesaj de compasiune familiilor îndoliate.

”În urma inundațiilor masive din județele Galați, Argeș și Vaslui, dar și din alte zone ale țării, facem un apel la solidaritate creștină cu sinistrații, victimele vulnerabile social și familiile îndoliate. Patriarhia Română se alătură instituțiilor și autorităților centrale și județene în efortul de sprijinire a semenilor noștri care trec prin momente de grea suferință”, a transmis Patriarhia Română într-un comunicat.

Astfel, clericii și credincioșii din toate eparhiile sunt îndemnați să contribuie activ la ajutorarea acestora, ”atât prin rugăciune, cât și prin colectarea de ajutoare financiare și alimente neperisabile”, mai arată sursa menționată.

”Adresăm, totodată, un mesaj de compasiune familiilor îndoliate, cărora le suntem alături și ne rugăm Domnului Iisus Hristos să‑i odihnească în pace pe cei decedați din cauza inundațiilor, iar celor apropiați să le ofere mângâiere și întărire sufletească”, au mai transmis reprezentanții Patriarhiei.

Gălățenii, sprijin pentru sinistrați

Mai mulți gălățeni s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineții și fac colectă de ajutoare umanitare pentru cei aflați în zonele sinistrate. Astfel, cei care pot ajuta sunt așteptați cu apă și alimente neperisabile (conserve: pateuri, pește, zacuscă, mâncare gătită la conservă), tacâmuri de unică folosință, șervețele umede, pături. Aceste produse pot fi duse la sediul firmei DemMedia, Drumul de centura nr 16, persoană de contact: Vasile Petrea, tel. +40748849000.

De asemenea, cei care nu pot ajunge cu produse neperisabile, pot face donații în contul RO12 RNCB 0141 0328 8640 0094BCR Fundația Inima de Copil, cu mențiunea ”ajutor inundații”.

”Transportul este asigurat de către ISU Galați, organizarea se face împreună cu Prefectura Galați”, au mai spus Dana Hâncu și Marcela Ursu, cele care s-au ocupat de mobilizare.

Municipiul Galați oferă spații de cazare pentru cei afectați de inundații

”Primăria municipiului Galați va pune la dispoziția comunităților afectate de inundații în județul Galați un număr de 866 de spații de cazare în șapte spații, respectiv la: Căminele studențești (300 de locuri), Baza Siderurgistul (200 de locuri), Sala Sporturilor (200 de locuri), Adăpostul de Noapte al Direcției de Asistență Socială Galați (84 de locuri), Centrul de sprijin pentru tineri (24 de locuri), Centrul Dimitrie Ioan Frigator (30 de locuri) și Centrul multifuncțional de servicii sociale (28 de locuri).În perioada următoare, se analizează și alte posibilități de a sprijini oamenii din comunele județului Galați afectate de inundații”, au transmis reprezentanții municipalității într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel