Păstrează lalelele tăiate mai mult timp: adaugă acest ingredient în vază
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Păstrează lalelele tăiate mai mult timp, adaugă acest ingredient în vază. Sursa foto: freepik.com
Păstrează lalelele tăiate mai mult timp, adaugă acest ingredient în vază. Sursa foto: freepik.com
Lalelele sunt apreciate pentru frumusețea și varietatea culorilor. Aceste flori au nevoie de o întreținere specifică pentru a te putea mai mult de farmecul lor.

Multe persoane apreciază aceste flori de primăvară. Dar știi cum să ai grijă de ele ca să nu se ofilească repede? Există un truc care face ca lalelele să reziste mai mult în vază.

Descoperă sfaturile și sfaturile noastre pentru a prelungi viața și frumusețea lalelelor. Iată ce trebuie să faci înainte de a le pune în apă!

Îți plac plantele de interior? Care sunt mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când le cumperi

Lalelele sunt unele dintre cele mai comune flori de primăvară. Ele înfrumusețează casele și adaugă culoare oricărei încăperi. Deși sunt flori de sezon, lalelele sunt foarte delicate și necesită o îngrijire specială.

Poate că nu știi, dar lalelele înfloresc în vază mai repede decât o fac alte flori. De aceea, este esențial să respecți un pas important atunci când le pui în apă.

Mai întâi, taie câte un centimetru din tulpinile florilor în timp ce le ții sub un jet de apă. Asigură-te că le tai în diagonală, pentru a crea o suprafață mai mare care va  va absorbi apa din vază.

Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi

Al doilea pas important este îndepărtarea frunzelor de pe tulpini. Deși la prima vedere acest aspect nu pare esențial, realitatea este alta. Odată ce intră în contact cu apa, frunzele vor începe să putrezească. Astfel, viața florilor va fi mai scurtă. Dacă vrei să te bucuri din plin de lalele, fii atent la acest detaliu.

Există un truc pe care îl poți folosi pentru a ajuta lalelele să reziste mai mult într-o vază cu apă. Acesta este un ingredient pe care trebuie să-l adaugi în vaza cu apă pentru ca florile să nu-și piardă repede frumusețea.

După trei luni de iarnă, spathiphyllumul va fi acoperit de flori. Urmează sfatul grădinarilor

Înainte de a pune florile în vază, adaugă câteva picături de suc de lămâie în apă.  Trucul este foarte eficient, deoarece aciditatea sucului de lămâie va împiedica dezvoltarea bacteriilor. Deci tulpinile florilor nu vor putrezi și te vei putea bucura de ele mai mult timp.

După ce pui lalelele în apă, alege cu grija locul din casă în care le vei așeza. Ar trebui să păstrezi aceste flori de primăvară într-un mediu răcoros. Nu le pune niciodată lângă surse de căldură sau în încăperi unde este cald.

Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres

De asemenea, este indicat să protejezi lalelele de lumina directă a soarelui. Nu uita  să schimbi des apa. Nu adăuga apă călduță în vază. Întotdeauna adaugă apă rece, care ajută la oprirea creșterii bacteriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel