Păstrați corect portocalele și mandarinele: nu vor mucegăi și nu se vor strica. Trei trucuri interesante
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Păstrați corect portocalele și mandarinele,  nu vor mucegăi și nu se vor strica. Sursa foto: freepik.com
Păstrați corect portocalele și mandarinele, nu vor mucegăi și nu se vor strica. Sursa foto: freepik.com
Iarna este anotimpul portocalelor și a mandarinelor, două fructe foarte importante pentru sănătate și care sunt folosite pe scară largă în bucătărie. 

Ca orice fruct, calitatea aromei lor depinde și de modul în care le păstrăm. Dacă depozităm corect portocalele și mandarinele, acestea nu doar că vor rezista mult timp, dar vor rămâne suculente și dulci. Vă explicăm cum să le păstrați cel mai bine fără a face greșeli.

Citricele sunt fructe foarte apreciate atât pentru proprietățile lor, cât și pentru aroma și gustul lor. Portocalele și mandarinele sunt excelente nu doar pentru prepararea gemurilor și a marmeladelor, ci și pentru budinci și prăjituri delicioase.

Chec cu apă, moale și pufos: ai nevoie de doar două ingrediente. Uită de lapte, ouă și unt!

Dacă vreți să vă bucurați din plin de aceste fructe, trebuie să știți cum să le păstrați. Astăzi vă vom explica 3 metode foarte simple și eficiente, care vă vor permite să aveți portocale și mandarine suculente pentru o lungă perioadă de timp.

Consumul regulat al acestor citrice vă poate ajuta să contracarați bolile sezoniere. De fapt, portocalele și mandarinele sunt fructe bogate în vitaminele A și C, dar și în potasiu, calciu și fosfor.

Ca și alte citrice, aceste fructe sunt o sursă excelentă de antioxidanți. În plus, portocalele și mandarinele oferă o cantitate bună de fibre, care ajută la menținerea activității intestinale regulate, dar și la combaterea diabetului și a colesterolului ridicat.

Plăcintă cu mere mărunțite: un deliciu foarte moale, cu doar 80 de calorii

Citricele pot fi păstrate pentru o perioadă lungă de timp, dar locul și metoda de depozitare au un efect important. 

După achiziționarea fructelor,  încercați să nu le supuneți la schimbări constante de temperatură. Puteți alege să depozitați portocalele și mandarinele într-o cameră aerisită și cu puțină umiditate și, în acest fel, nu vor mucegăi. Puneți-le într-o cutie de fructe sau într-un coș, acoperite cu o pătură sau un ziar.

Este esențial ca fructele să fie protejate de razele soarelui, deoarece se vor coace foarte repede și vor putrezi.  

Portocalele și mandarinele por fi păstrate, până la 4 săptămâni, în frigider. Puneți-le  într-o pungă de alimentară de plastic fără a o închide. Punga se pune în frigider în sertarul prevăzut pentru depozitarea fructelor. În acest fel veți elimina excesul de umiditate.

Ce să mănânci pentru a-ți restabili energia: include câteva produse în dietă și vei fi sătul toată ziua

Alternativ, le puteți îngheța. Spălați și uscați bine fructele, apoi tăiați-le felii. Așezați feliile în pungi și pune-le în congelator. În acest fel, fructele vor rezista chiar și 6 luni.

Iată o metodă mai puțin cunoscută, dar foarte eficientă pentru păstrarea portocalelor și mandarinelor pentru o perioadă lungă de timp. Datorită acestei metode, fructele vor rămâne proaspete câteva săptămâni.

Pentru a le păstra dulci și suculente pentru o perioadă lungă de timp, scufundați citricele într-un recipient plin cu apă. Recipientul se pune în frigider. Păstrați portocalele și mandarinele așa și vor rămâne proaspete și suculente un timp îndelungat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel