Data publicării:

PAȘTI 2021: REȚETĂ pască - ingredient care îi dă un gust extraordinar

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
PAȘTI 2021: REȚETĂ pască - ingredient care îi dă un gust extraordinar
PAȘTI 2021: REȚETĂ pască - ingredient care îi dă un gust extraordinar

Pasca de Paști 2021 este nelipsită de pe mesele românilor. Dar cum pregătim o pască astfel încât să ne uimim invitații? Simplu! În rândurile de mai jos, găsiți o rețetă de pască demnă de Masterchef. Maria Secrieriu, concurenta din sezonul al doilea al emisiunii MasterChef de la Pro TV, a împărtășit pentru cititorii DC News o rețetă delicioasă de pască. Secretul stă în ingredientele minune: cardamon sau păstaie de tonca pe care le puteți adăuga în pască.

Alegeri prezidentiale 2024

Maria Secrieriu ne-a spus care sunt ingredientele și cum se prepară pasca de Paște:

Pentru aluat: 550 gramă făină, 125ml apă călduță, 125 ml lapte călduț, 80g unt topit, 150g zahăr tos, un pliculeț drojdie uscată, două gălbenușuri, un praf de sare, coajă rasă de la o lămâie.

Pentru umplutură: 300g brânză dulce de vacă, un pliculeț zahăr vanilinat, două fiole esență de rom, coaja rasă de la o lămâie, 10g griș, 25g faină, două ouă, 100g stafide (aici puteți să mai puneți dacă vă place cu mai multe), zahăr tos, după gust (cum vă place mai dulce sau mai puțin dulce).

Pentru uns Pască: un gălbenuș, 30ml lapte, miere pentru uns după coacere

Mod de preparare: stafidele le punem într-un bol, turnăm apă cât să le acopere și le lăsăm să se înmoaie 30 minute – 1 oră, după care le punem într-o strecurătoare la scurs. Punem brânza dulce de vacă într-un castron, adaugăm zahărul tos, tonca (păstaie de tonca rasă), zaharul vanilat, stafidele, ouăle și amestecăm cu un tel până la omogenizare.

Aluat: Am pus ingredientele în ordinea următoare: apă călduță, laptele călduț, untul topit în prealabil în cuptorul cu microunde (atenție, untul trebuie să fie călduț, nu fierbinte, în momentul când îl adăugați), gălbenușurile, plicuțetul de drojdie, zahărul tos, cardamonul praf o lingurița, făina. Se frământă 30 minute și se lasă la dospit alte 60 minute. Luați un castron mare, puneți în el făină, faceți în mijlocul făinii o gaură și adăugați drojdia, zahărul tos, zăharul vanilinat, coaja rasă de lămâie, gălbenușurile, untul topit, apă călduță, laptele călduț și un praf de sare, după care începeți încet, încet să framântați ingredientele, timp de 20-30 minute, până obțineți un aluat care nu se lipește. Acoperiți aluatul cu un prosopel curat și lăsați-l la dospit într-un loc călduț, pentru o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel