Data publicării:
Paști 2020: De ce NU trebuie să primiți ”voluntarii” cu ”lumina de Înviere”. DEZASTRU național!
Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.
Credincioşii vor primi Paştile sau Sfânta Lumină din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuințelor multifamiliale acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie (mască şi mănuşi).
Clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari cu echipament de protecţie (mască şi mănuşi), în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paştilor sau a Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu date de identificare, ștampilat de parohie.
MARE ATENȚIE! Vă puteți trezi la ușă cu așa-ziși voluntari care vin să vă aducă ”lumina de Paști”, dar să fie, de fapt, infractori
Cel mai bine ar fi să nu deschideți nimănui ușa în noaptea de Înviere! Puteți aprinde dumneavoastră o lumânare în casă pentru ca, la Paștele viitor, să vă puteți bucura cu toată familia. Doar așa, păstrând distanțarea, veți mai putea prinde Învierea de la anul! Infractorii pot profita de români într-un moment în care suntem tentați să deschidem ușa mult mai ușor în miez de noapte. Dincolo de riscul real de infectare cu coronavirus adus de adevărații voluntari, mai este și pericolul să fiți jefuiți de așa-zișii voluntari!
Recent, DC News a solicitat un punct de vedere al Inspectoratului General al Poliției Române privind metodele de înșelăciune
Sunt tot felul moduri noi de operare folosite de infractori pentru a înșela oamenii și a reuși să sustragă bunuri sau valori din locuință.
”Din experienta noastră, imaginația infractorilor nu cunoaște limite, motiv pentru care ne așteptăm să apară și la noi în țară astfel de situații. (Găsiți aici mai multe detalii). De la scenariile clasice de împrietenire cu victima sub pretextul vânzării unor bunuri sau declinării unor calități oficiale, pentru oferirea unor servicii, luăm în calcul adaptarea acestor metode la contextul actual.
Tocmai de aceea, sfătuim oamenii, preventiv, să fie foarte atenți la persoanele care le bat la ușă si la intențiile acestora.
Este dreptul lor să ceară o legitimație și un act de identitate, dar recomandarea noastră este să nu le primească în casă", a transmis Inspectoratul General al Poliției Române pentru DC News.
”Reamintim cetățenilor să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute și să primească daruri doar de la apropiați”, au mai spus polițiștii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News