Data publicării:

Paste suedeze. Rețeta rapidă și savuroasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Pastele suedeze vor fi o surpriză delicioasă. Se prepară rapid și îți bucură papilele gustative. Iată cum se prepară...

Ingrediente

150 g paste scurte

1 conservă porumb dulce

115 g brânza feta

jumătate de ardei iute

un sfert de ceapă galbenă tăiată julienne

1 conservă roșii cuburi

1 avocado

Cum se prepară

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se se prăjesc ceapa și ardeiul iute, potrivit retete.unica.ro. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă roșiile cuburi. Se condimentează cu sare, piper și zahăr. La final se adaugă brânza feta fărmițată, porumbul dulce și avocado.

BONUS:  Cum faci paste bolognese. Rețeta savuroasă

Ingrediente

 300 g spaghete
 400 g carne tocată de vită
 2 linguri ulei
 1 ceapă
 3-4 căţei de usturoi
 200 g ciuperci
 1-2 ardei graşi
 300 ml suc de roşii
 2 linguri pastă de tomate
 100 g caşcaval
 sare
 piper (piper verde)
 busuioc
 oregano
 1 foaie dafin

Cum se prepară

Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras şi ciupercile tăiate cubuleţe, pasta şi sucul de roşii. Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul, potrivit retete.unica.ro.

Sosul pentru paste bolognese se potriveşte la gust cu sare şi se serveşte imediat cu spaghetele fierte. Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteți presăra deasupra puțin parmezan și câteva frunzulițe de busuioc proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel