Paste delicioase cu vinete. Cum să le prepari dietetice cu doar o singură lingură de ulei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Paste delicioase cu vinete. Cum să le prepari dietetice cu doar o lingură de ulei. Sursa - pixabay.com
Paste delicioase cu vinete. Cum să le prepari dietetice cu doar o lingură de ulei. Sursa - pixabay.com
Pentru o cină gustoasă, sănătoasă și autentică, pregătiți paste cu vinete, care vor fi pe placul tuturor membrilor familiei.  

Pentru a găti acest fel de mâncare nu trebuie să fii un mare bucătar, deoarece procedura este atât de simplă încât și cei care nu sunt foarte buni în bucătărie se pot descurca cu brio.

Fără îndoială, acesta este o modalitate alternativă de a-i face pe copii să mănânce legume, adăugându-le într-un preparat cu paste.  

Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - aproximativ 35 de minute, timp total - 45 de minute, porții  - 4, calorii - 390 pe porție.

 

Ingrediente:

 

300 grame de paste,

2 vinete tăiate cubulețe,

300 ml sos de roșii,

20 grame de parmezan,

6 roșii cherry tăiate felii,

2 linguri de smântână,

2 căței de usturoi,

o ceapă, tocată grosier,

o lingură de ulei de măsline,  

pătrunjel tocat,

sare și piper după gust.

 

 

Pregătirea

 

Pentru început, turnați un strop de ulei într-o tigaie antiaderentă, adăugați ceapa și usturoiul. Peste 5 minute, adăugați vinetele, asezonați-le cu sare și lăsați-le să se rumenească.

Omletă cu dovleac și cartofi, la cuptor. Este dietetică, dar foarte gustoasă

Acum se toarnă puțină apă peste legume, se acoperă cu un capac și se gătesc 5 minute. Ulterior, se adaugă sosul de roșii, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă 15 minute pe aragaz. Încorporați smântâna și roșiile cherry tăiate felii. Gătiți sub capac încă 5 minute. 

Adaugă bere în aluatul de pâine și bucură-te de rezultat! O rețetă rapidă și savuroasă

Între timp pastele se fierb în apă cu sare. Când sunt fierte, pastele se scot din apă și se pun în tigaia cu legume. Se gătesc încă 5 minute, apoi se adaugă parmezanul ras și pătrunjelul tocat. Pastele cu vinete sunt gata. Poftă bună! 

Vezi și:

 

Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete

 

Vinetele sunt printre cele mai populare legume din bucătărie. Se gătesc în toate felurile posibile, dar pot fi consumate și crude.

Cu toate acestea, uneori vinetele au un gust amar, care poate afecta întreaga mâncare. Dar există patru trucuri, care te ajută să elimini această problemă.

Trucul 1. De obicei, toată amărăciunea se află în coaja vinetelor și, prin urmare, legumele pot fi pur și simplu curățate, iar problema va fi rezolvată. Dar, odată cu îndepărtarea cojii, se vor pierde oligoelemente utile și vitaminele de care are nevoie organismul.

Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice

Trucul 2. Tăie vinetele felii și pune-le în apă cu are pentru 30 de minute (1 lingură cu sare la 1 litru de apă). În același timp, va trebui să pui ceva greu peste vinete, ca să le preseze. După 30 de minute, spală vinetele sub jet de apă și gătește-le conform rețetei alese.

Trucul 3. Tăie vinetele în jumătate și stropește-le cu sare. Lăsă-le așa 20 de minute. După ce a trecut timpul, spală legumele sub jet de apă și le poți găti.  

Biscuiți cu mere și ricotta. Sunt gata în câteva minute și au 55 de calorii

Trucul 4. Dacă mâncarea este deja gata, dar are un gust amar din cauza vinetelor, poți rezolva această problemă cu condimente sau sos iute. 

 

Vezi și:

 

Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină

 

Delicioasă, sățioasă și, cel mai important, ieftină, salata de vinete este perfectă pentru prânz sau cină. Datorită modului special de preparare a vinetelor nu este nevoie de dressing.

Salată de vinete și brânză. Ingrediente:

o jumătate de ardei gras,

2 roșii mari,

o vânătă,

150 grame de de brânză,

susan,

2 căței de usturoi,

sare după gust.

 

Metoda de gătire

 

Tăiați vinetele spălate în bucăți mici. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc vinetele. După ce sunt prăjite, scoateți-le din tigaie.

În același ulei, în care s-au făcut vinetele, se toarnă semințele de susan și se prăjesc la foc mic, astfel încât uleiul să fie saturat cu gustul semințelor.

Pune orezul în tigaie și cina delicioasă e gata. O porție are doar 230 de calorii

Scoateți semințele de susan din tigaie și puneți din nou vinetele. Gătiți-le la foc mic câteva minute. 

Transferați apoi vinetele într-un bol de salată și adăugați roșiile, tăiate felii mari, ardeiul, tăiat în jumătăți inele, iar brânza în cubulețe mici. La final, puneți și usturoiul trecut printr-o presă. Salata se piperează și se amestecă. Decorați-o cu semințe de susan. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel