Data actualizării:
Data publicării:

Paste de casă. Cum le faci singur: Ai nevoie doar de două ingrediente

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Paste de casă. Cum le faci singur. Pastele de casă sunt extrem de ușor de făcut, iar zilele acestea, când trebuie să limităm cât mai mult ieșirile din casă, sunt numai bune. Mai ales că ai și tu, cu siguranță, cele două ingrediente necesare în bucătărie. Iată rețeta pe care ar trebui să o notezi.

Ingrediente pentru o porție

- 100 g făină

- 1 ou

Cum se prepară

Paste de casă. Cum le faci singur. Pune făina într-un bol şi formează o gaură în centru acesteia. Sparge ouăle şi pune-le în gaură făcută. Frământă aluatul timp de 10-15 minute (dacă foloseşti robotul de bucătărie timpul e mai redus).

Paste de casă. Cum le faci singur. Strânge aluatul şi dă-l la frigider pentru 30 de minute. Scoate aluatul şi lucrează-l puţin pe blatul pudrat bine cu făină. Împarte-l în 2 sau 4, în funcţie de cât de mare e cantitatea obţinută.

Vezi și: Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă

Paste de casă. Cum le faci singur. Ia pe rând părţile divizate şi întinde fiecare foaie cât mai subţire o dată, apoi împachetează o dată aluatul şi întinde-l din nou. Repetă procedeul pentru toate bucăţile de aluat de 5 ori.

Paste de casă. Cum le faci singur. Taie apoi pastele de casă după plac şi foloseşte-le imediat sau congelează-le, dacă vrei să le păstrezi pentru mai târziu.

Vezi și: Ce trebuie să mănânci în "vremea carantinei". Nutriționist: Pot fi de mare ajutor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel