Paste cu somon, rețeta care îți scoate preparatul din anonimat
Ce spuneți de o rețetă sănătoasă de paste cu somon?
„Porții: 4 | Cost: 32.59 lei
Ingrediente:
• 400g paste fara gluten
• o ceapa alba
• 3 catei de usturoi
• 500g somon
• 250ml smantana de gatit fara lactoza
• o legatura de patrunjel
Metoda de preparare:
• punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj
• tocam ceapa marunt, impreuna cu usturoiul
• adaugam ceapa si usturoiul intr-o tigaie pentru a se cali
• dupa ce ceapa a devenit transparenta adaugam somonul curatat de piele si taiat cubulete
• punem un capac peste tigaie si lasam la foc mic timp de 10 minute
• dupa ce somonul s-a patruns, adaugam smantana pentru gatit si lasam pe foc mic timp de 5 minute
• tocam patrunjelul si il adaugam peste sos dupa ce am oprit focul
• adaugam pastele si condimentam dupa gust”, scrie Endofoodart.com.
VEZI ȘI: Clătite cu spanac, rețetă. Un deliciu care se prepară rapid: Mic dejun gustos
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi următoarea rețetă: Clătite cu spanac.
Clătite cu spanac, rețetă
„Avem nevoie de:
•150g baby spanac
•3 ouă
•250ml lapte vegetal
•250ml apă minerală
•200g făină fără gluten
Cum se prepară?
Adăugăm toate ingredientele într-un blender și amestecăm la putere maximă până când obținem un aluat omogen. Folosim câte un polonic din compoziție pentru a forma o clătita într-o tigaie specială, care să nu necesite ulei. Prăjim clătitele pe ambele părți pentru a ne asigura că interiorul acestora nu rămâne crud”, a spus Raluca Rotariu.
VEZI ȘI: Rețetă tocăniță de mazăre. Secretul Ralucăi Rotariu pentru a ieși delicioasă
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre.
„Avem nevoie de:
500g mazăre congelată
o ceapă albă
3 morcovi
un ardei roșu
100 ml pastă de tomate
2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline
Cum preparăm?
Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.
Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News