Pașaport vaccinare. AUR a luat act „cu îngrijorare”: Să se opună acestei măsuri!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Diferența majoră între USR și AUR. Chirieac: Niciun partid politic din România nu poate face o alianță cu AUR
Diferența majoră între USR și AUR. Chirieac: Niciun partid politic din România nu poate face o alianță cu AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a luat act „cu îngrijorare” de intenția Comisiei Europene de a introduce un pașaport digital de vaccinare anti-COVID-19.

„Dacă această măsura va fi adoptată se vor crea două categorii de cetățeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mișcare și cei care vor fi sancționați pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritate de populație care sunt imunizate prin vaccinare.

Introducerea unui pașaport digital de vaccinare este echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetățeni model” și „cetățeni indezirabili”, transmite AUR, luni, într-un comunicat. 

AUR cere „autorităților statului român, comisarului din partea României, Adina Vălean, și altor reprezentanți ai României în diversele foruri europene, să se opună acestei măsuri”, se precizează în comunicatul citat.

„Condiționarea deplasării în spațiul comunitar de prezentarea unui test negativ la ieșirea, respectiv intrarea din/în țară este o măsură de protecție suficientă în raport cu posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în urma deplasărilor transfrontaliere”, consideră AUR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel