Pasajul suprateran Băneasa va fi consolidat în regim de urgenţă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pod baneasa
pod baneasa

Consilierii municipali au votat joi un proiect de hotărâre prin care urmează să fie consolidat în regim de urgenţă pasajul suprateran Băneasa peste calea ferată Bucureşti-Constanţa. Lungimea totală a pasajului este de 288 de metri, iar costul acestei consolidări ar putea ajunge la 12 milioane de euro.

Din aceşti bani, peste 8 milioane de euro sunt alocaţi pentru construcţie şi montaj, 600.000 euro pentru organizarea de şantier, taxe şi comisioane, iar 2 milioane de euro vor fi cheltuite pentru proiectare şi asistenţă. De asemenea, Primăria are un fond de rezervă de aproximativ 1 milion de euro pentru eventuale cheltuieli neprevăzute. Costul integral al lucrării va fi suportat din bugetul local, informează Agerpres.

Hotărârea de consolidare a podului a fost luată în urma unei expertize tehnice în luna februarie care a evidenţiat deficienţe grave la nivelul structurii de rezistenţă a pasajului. Lucrările se vor efectua concomitent cu reabilitarea liniei de tramvai şi a carosabilul de pe bulevardul Aerogării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel