Data publicării:

Partidul Verzilor din Germania le propune nemților să devină vegani, pentru a salva mediul

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Grupul Verzilor din landul Bremen le propune nemților să devină vegani, pentru a salva mediul.

Populația din orașul german Bremen trebuie să își reducă drastic consumul de carne și să înceapă să gătească doar mâncăruri vegane pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice, a precizat grupul Verzilor din parlamentul landului.

Într-un document, politicienii locali Verzi au cerut o reducere a consumului de carne cu aproximativ 75%, insistând că este esențial ca populația să înceapă să ia în serios lupta pentru salvarea mediului și să facă sacrificii personale în ceea ce privește dieta lor.

Propunerea prevede, de asemenea, ca jumătate din opțiunile de masă oferite de restaurante, baruri și tarabele din piață din stat să fie vegane în viitorul apropiat.

Partidul Verzilor din localitate insistă că mâncarea vegană este „cel mai prietenos mod de a mânca” și susține că o alimentație proastă, care în opinia sa include consumul de carne, are „consecințe dăunătoare asupra schimbărilor climatice”.

„În toate domeniile, gătitul fără produse de origine animală trebuie să devină un standard”, subliniază Verzii.

Propunerile au fost respinse de membrii comunității gastronomice locale, care consideră că politicienii nu ar trebui să se amestece atât de intrinsec în viața și dieta cetățenilor săi.

„Trebuie să convingi oamenii dacă vrei să faci afaceri mai sustenabil și mai ecologic. Acest lucru nu poate fi realizat prin interdicții sau cerințe legale”, susține Thorsten Lieder, purtător de cuvânt al industriei alimentare locale. „Prohibiția a arătat deja că acest lucru nu funcționează”, a mai adăugat el.

Ministrul Agriculturii a spus recent că nemții mănâncă prea multă carne

Partidul Verzilor din Bremen a urmat apelurilor recente ale ministrului federal al agriculturii, Cem Özdemir, care i-a acuzat pe germani că mănâncă greșit, o mișcare care ar trebui remediată cu o taxă pe carne (citește AICI).

„Ar trebui să mâncăm mai puțină carne în general și să ne asigurăm că provine de la animale care sunt ținute într-o manieră adecvată speciei”, a spus el luna trecută.

Özdemir a spus că cei care mănâncă mai puțină carne au o viziune pozitivă asupra societății, adăugând: „Este mai sănătos, bun pentru climă și ajută la situația alimentară globală, deoarece zonele de care aveam nevoie anterior pentru cultivarea hranei pentru animale se eliberează.”, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel