Partidul Mișcarea Populară strânge semnături pentru a se înființa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
partidul miscarea populara
partidul miscarea populara

Profesorul Marian Preda a anunțat astăzi la Timișoara că fundația Mișcaea Populară strânge semnături pentru a crea Partidul Mișcarea Populară, transmite Agerpres.

"Am decis acest lucru după o consultare cu peste 6.000 de membri pe care i-am întrebat care vor să fie viitorul Fundaţiei Mişcarea Populară: să rămână fundaţie, să se creeze şi un partid alături de fundaţie sau să avem doar Partidul Mişcarea Populară. Majoritatea au decis că vor şi menţinerea Fundaţiei Mişcarea Populară şi un partid Mişcarea Populară", a declarat decanul facultății de Sociologie, Marian Preda.

Pentru înființarea unui partid sunt necesare 25.000 de semnături. Până acum numărul semnăturilor strânse este de 70.

Unele dintre obiectivele Partidului Mișcarea Populară sunt consolidarea procesului de integrare a României în Uniunea Europeană, noua Constituţie să prevadă sistemul unicameral parlamentar şi un număr maxim de 300 de aleşi, un procent de maximum 3% din PIB pentru deficitul bugetar, alocarea a 10% din buget pentru investiţii, obligarea beneficiarilor venitului minim garantat de prestarea de servicii în folosul comunităţii, crearea de centre de colectare a produselor din mediul rural, comasarea localităţilor care nu se pot finanţa.

Sâmbătă s-a lansat filiala timișoreană a Fundației Mișcarea Populară. Din aceasta fac parte arhitectul Mihai Silvestru, medicul Eugen Tişleagă, fosul decan al Universităţii de Vest, Otilia Hedeşan, biofizician Alina Diana Zamfir (UMF), ing. Marius Moraru, fost lider al Organizaţiei de Tineret al PDL Timişoara, conf. dr. Lucian Jiga (UMF) şi Cristian Muntean, vicepreşedinte al Clubului de afaceri german din Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel