Partidul Laburist, anchetă penală. Acuzaţii de antisemitism
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Politie
Politie
Poliţia britanică a declanşat o anchetă penală asupra unor acuzaţii de antisemitism în cadrul Partidului Laburist.

O anchetă penală a fost declanşată cu privire la acuzaţiile de antisemitism formulate împotriva Partidului Laburist, principalul partid al opoziţiei din Marea Britanie, a anunţat vineri poliţia britanică, informează AFP. Poliţia a informat într-un comunicat că a primit la 4 septembrie 'un dosar conţinând documente, în urma unui interviu acordat la LBC Radio'.

'Conţinutul (dosarului) a fost examinat de agenţi specializaţi' şi 'o anchetă penală a fost declanşată asupra unor acuzaţii conţinute în aceste documente', a explicat Scotland Yard. Informaţii cu privire la un dosar intern din cadrul Partidului Laburist, în care sunt adunate date cu privire la 45 de cazuri, printre care mesaje de ură postate de membri ai partidului pe reţelele sociale, s-au scurs la LBC. Postul de radio a transmis acest dosar şefului poliţiei britanice, Cressida Dick. Poliţia a cooperat cu Serviciul de Procuratură al Coroanei, însărcinat cu astfel de acuzaţii în Marea Britanie, înainte să demareze urmăriri.

Mai multe acuzații

Partidul Laburist s-a declarat deja gata să colaboreze cu anchetatorii. 'Partidul Laburist are un sistem solid pentru a ancheta plângerile privind încălcări ale regulilor sale comise de membrii de partid. Orice persoană care consideră că este victima unei infracţiuni trebuie să o semnaleze poliţiei', conform unui comunicat al formaţiunii politice care în ultimele luni a fost nevoită să se apere de mai multe acuzaţii de antisemitism.

Liderul laburist Jeremy Corbyn este acuzat de antisemitism sau de complicitate care le permite altor membri laburişti să facă declaraţii pro-palestiniene şi anti-israeliene pe care mulţi evrei le consideră antisemite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel