Data actualizării:
Data publicării:

Pariul electoral al lui Dan Sultănescu pentru 2024: Bag mâna în foc privind prezidențialele

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Dan Sultănescu, analist politic și expert în comunicare, a făcut un pariu electoral pentru 2024.

Pariul electoral al lui Dan Sultănescu pentru 2024: „Va fi un scandal între niște persoane, multe dintre ele pe care nici măcar nu le cunoaștem, dar aș putea băga mâna în foc că nu va câștiga un candidat populist, extremist”

„Deși noi de-a lungul timpului ne-am considerat la răscruce de zone în care alții se luptă pentru a ne domina sau, mă rog, să fim victima unei competiții a altora. De data asta noi suntem parte a unui eșafod de cultură și civilizație. Suntem capătul celălalt al unui pod care pornește din Statele Unite și se termină la estul NATO. Mergem la granița de est a NATO. Ca și cum ar fi doi piloni foarte mari care să susțină această eșafod de securitate și de civilizație. Unul pleacă din spațiul vestic din Statele Unite și unul se termină în această zonă, în care România e una dintre țările cele mai importante. Făceam la un moment dat niște discuții și o comparație cu un celebru zid din Game of Thrones. Granița de est a NATO este un fel de zid. Dincolo de el sunt amenințări la adresa noastră, la adresa civilizației noastre, la adresa culturii noastre, la adresa... siguranței noastre, până la urmă. Asumarea acestui rol nu este un rol periferic.

Este un rol central. Este un rol dominant în acest spațiu al lumii. Sună la fel cum spunea Hagi despre faptul că trebuie să ne asumăm mult mai mult decât ne dorim să ne asumăm. Dar asta începem să fim. Suntem o țară în care prosperitatea și stabilitatea adusă de această liniște a câtorva zeci de ani ne vor crea aceste oportunități. Depinde doar de noi să le folosim. Da, eu sunt optimist legat de aceste alegeri. Va fi un scandal între niște persoane, multe dintre ele pe care nici măcar nu le cunoaștem, dar aș putea băga mâna în foc că nu va câștiga un candidat populist, extremist. Prin urmare, direcția e ok”, a zis Dan Sultănescu, analist politic și expert în comunicare, în cadrul podcastului Avangarda cu Ionuț Vulpescu.

Întrebat în ce crede cel mai tare, la ce ține cel mai mult, Dan Sultănescu a spus:

„La corectitudine. La corectitudine și la rigoarea dată de muncă. Cred că munca și lucrurile corecte nu pot fi păcălite. Poți să ai improvizație, poți să ai un talent care să-ți dea niște rezultate de moment extraordinare, dar cumva, ca în tenis, un exemplu pe care orice telespectator poate să-l recunoască, sau în baseball. Statistica este cea care contează mai mult decât un act punctual. Ca să poți să performezi statistic, trebuie să muncești corect. Dacă nu muncești corect, lucrurile se văd. Nu poți să păcălești lucrurile pe care le faci la nesfârșit. Poți să le păcălești o dată, poți să ai și noroc, ca Prodan în celebrul joc, meci cu Glasgow Rangers, am vorbit de el. Dar să dai constant acel tip de randament, îți vine doar dintr-un tip de muncă și dintr-un tip de constanță, care e asigurată de, nu știu, un tip de respect față de corectitudine la lucrurile pe care trebuie să le faci”.

Vedeți mai multe la podcastul Avangarda:

Youtube video image

 

Alegerile prezidenţiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I şi 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel