Data publicării:

Pariu că nu ghicești ce dioptrie are Delia? Deși nu poartă ochelari, are miopie

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Îți vine să crezi că Delia are miopie?

Delia are miopie! Și poate nu îți vine să crezi asta din moment ce nu poartă ochelari! Dar artista are o dioptrie medie, mai precis -3,25, la ambii ochi. Și pentru că o astfel de dioptrie este destul de mare și neplăcându-i varianta purtării ochelarilor, Delia a ales să poarte lentile. 

„Nu port ochelari, port doar lentile. Am purtat ochelari doar în școală și în liceu. Cred că m-am născut cu miopie. Nu știu ce s-a întâmplat”, a zis Delia la podcastul „Aproximativ discuții”, cu Gojira.

Miopia medie este o condiție a ochilor în care o persoană poate vedea obiectele apropiate clar, dar are dificultăți în a vedea obiectele aflate la distanță. Această afecțiune este rezultatul unei refracții anormale a luminii în ochi. În mod normal, imaginea unui obiect se formează pe retină, dar în cazul miopiei medii, imaginea se formează în fața retinei. Acest lucru face ca obiectele îndepărtate să apară neclare.

Miopia este măsurată în dioptrii (D), iar miopia medie este adesea definită ca fiind între -3,00 D și -6,00 D de dioptrii. Cu cât valoarea dioptriilor este mai mare în sens negativ, cu atât miopia este mai severă. Persoanele cu miopie medie pot avea dificultăți în a vedea indicatoare de circulație, fețe sau alte obiecte la distanță, dar pot vedea bine obiectele apropiate.

Miopia poate fi corectată cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact care corectează focalizarea luminii pe retină. De asemenea, există proceduri chirurgicale, cum ar fi chirurgia refractivă cu laser, care poate ajuta la corectarea miopiei, în funcție de severitatea acesteia și de preferințele individuale ale pacientului. Este important ca persoanele cu miopie să efectueze controale regulate la un oftalmolog pentru a monitoriza și gestiona corect condiția lor oculară.

Youtube video image

VEZI ȘI: Delia și refuzul de a fi mamă. „Eu lucrez la un azil de bătrâni. Toți spun: mai bine nu făceam copii” / „Viața fără copil e un vis. Îmi ador copilul, dar tare faină e viața fără responsabilități” - https://www.dcnews.ro/delia-si-refuzul-de-a-fi-mama-eu-lucrez-la-un-azil-de-batrani-toti-spun-mai-bine-nu-faceam-copii-viata-fara-copil-e-un-vis-imi-ador-copilul-dar-tare-faina-e-viata-fara-responsabilitati_922289.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel