Paritatea de la Senat produce efecte: proiectele de lege se adoptă tacit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatul Romaniei_12021239
Senatul Romaniei_12021239

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a încheiat, după ce senatorii au adoptat atât proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cât şi pe cel privind modificarea legii notarilor publici. În contextul în care atât Puterea, cât şi Opoziţia au acelaşi număr de mandate, proiectele de lege trec tacit în acest moment.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, în finalul şedinţei, că înţelegerea dintre liderii grupurilor parlamentare din Senat privind asigurarea cvorumului necesar adoptării celor două proiecte de lege a fost respectată.

'Discuţiile din Biroul Permanent şi înţelegerea dintre liderii grupurilor au fost respectate. Din păcate, însă, până la punctul 20 de pe ordinea de zi sunt numai proiecte care au termen de adoptare tacită mâine (miercuri - n.r.). Aste este. Declar şedinţa plenului Senatului închisă', a spus Blaga.

În această situaţie, cu termen de adoptare tacită în data de 11 aprilie sunt mai multe proiecte importante, cum este cazul celui referitor la regimul juridic al adopţiilor, proiectul privind completarea legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale sau propunerea legislativă privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel