Părintele Vasile Ioana: Nu există Dumnezeu care să pedepsească! Noi l-am inventat / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Părintele Vasile Ioana, captură video podcast Fain & Simplu
Părintele Vasile Ioana, captură video podcast Fain & Simplu
Preotul Vasile Ioana a fost invitat la podcastul „Fain & Simplu” cu Mihai Morar, unde a vorbit despre ce înseamnă cu adevărat creștinismul.

Preotul susține că Dumnezeu nu pedepsește și că oamenii au inventat această idee tocmai pentru a-i speria pe alți oameni. Dumnezeu a creat omul din iubire și Dumnezeu iubește. 

„Mi-ar plăcea să văd un creștinism tandru, un creștinism al bucuriei, nu al importanței. Un creștinism în care să ne bucurăm deopotrivă, un creștinism fain și simplu.”, a spus Mihai Morar.

„Ce frumos! Un creștinism fain și simplu... De fapt, el este așa. În esența lui, creștinismul este fain și simplu. Adevărul ni l-a spus Dumnezeu, dar omul modern trăiește în lume, omul e rupt între aceste realități, noi toți suntem între aceste realități.

Nu există Dumnezeu care să pedepsească! Noi l-am inventat pe Dumnezeul care pedepsește. Dumnezeu iubește, Dumnezeu ne-a creat din iubire. L-am creat ca să speriem oamenii, să-i ținem. Noi ne pedepsim.

Va veni judecata, ne vom așeza cu toții în fața lui Dumnezeu. Va zice așa: „Mi-a fost foame! Mi-ai dat să mănânc? Mi-a fost sete! Mi-ai dat să beau? Am fost bolnav! M-ai căutat în spital?”

Și atunci, tu te vei mira: „Doamne, cum Doamne?”

„Când ai făcut celor mici, mie mi-ai făcut!”

Despre asta e vorba. Și nu te pedepsește Dumnezeu, ci tu te judeci. Adică, Dumnezeu fără cuvinte spune  așa: „Ți-am dat viață, ți-am dat dragoste, ți-am dat familie, ți-am dat tot ce ai vrut tu! Tu ce ai făcut cu ce ți-am dat?”

Creștinismul autentic este cât de mult ajuți. Cana aia de apă, o dai?”, a spus preotul Vasile Ioana la podcastul „Fain & Simplu”. 

 

VEZI ȘI: Știi ce înseamnă să iubești cu adevărat? Părintele Vasile Ioana: Societatea modernă spune altceva / video 

„Există iubire fără jertfă?”, a întrebat Mihai Morar.

„Nu există iubire fără jertfă pentru că jertfa înseamnă întâi să ieși din tine și să intri în realitatea celuilalt. Societatea modernă, de astăzi, spune altceva: „Ești bun, ești mare, ești minunat! Cumpără! Consumă! E despre tine, ești cel mai tare, ești Dumnezeu pe pământ!”. Asta a spus de fapt dracul.

Dumnezeu vine și spune altfel: „Iubirea mea e altfel”. Esența iubirii este că e mereu despre altcineva. Adică taina fericirii tale este când ieși din nevoia ta si te duci în nevoia celui de lângă tine. Iubirea adevărată înseamnă să te gândești la celălalt ca la tine. Să trăiești realitățile celuilalt ca pe realitățile tale. ...  Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel