Cel mai mare păcat din zilele noastre. Părintele Vasile Ioana: Vă pare cunoscut acest lucru? Despre asta este vorba / video
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Părintele Vasile Ioana. Captură foto: YouTube Fain & Simplu cu Mihai Morar
Părintele Vasile Ioana. Captură foto: YouTube Fain & Simplu cu Mihai Morar
Părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, a fost invitat în podcastul lui Mihai Morar „Fain&Simplu”, unde a dezvăluit care este cel mai mare păcat din zilele noastre.

„Care sunt cele mai dese păcate ale vremurilor noastre?”, a întrebat Mihai Morar.

Părintele Vasile Ioana a spus că cel mai mare este mândria și a dezvăluit cum pot oamenii să identifice acest lucru.

„Cel mai mare păcat este mândria. Mândria se diversifică în alte 48 de repere. Din cele 48, vă dau doar două repere. Omul mândru se supără repede, este foarte supărăcios. De ce? 

Se supără când nu este ca el, pentru că nu este ascultat. Vrei să îți impui părerea și nu reușești. Atunci ei folosesc instrumentul mândriei și se supără.

Omul smerit este bucuros. În momentul în care tu te cunoști, îți cunoști neputințele, râde unul de tine, e ok, ce poate să îți ia? Haina nu poate să ți-o ia nimeni. (...) Identifici dacă ești mândru, ești superior, ești perfecționist. Perfecționismul este atunci când nu sunt toate lucrurile puse în ordine, când nu poți să dormi dacă nu sunt toate prosoapele puse în linie. Vă pare cunoscut acest lucru? Despre asta este vorba.

Dumnezeu te-a creat să iubești, trăim într-o lume imperfectă. O căsnicie perfectă este comuniunea dintre doi imperfecți.

Trebuie să ne recunoaștem greșelile, că mândria te seacă. Dumnezeu te-a creat, ți-a dat grădina Raiului, familia, fiți liberi! Există un firesc, trăiți în acest firesc”, a spus părintele Vasile Ioana, în podcastul „Fain&Simplu”.

VEZI ȘI: Știi ce înseamnă să iubești cu adevărat? Părintele Vasile Ioana: Societatea modernă spune altceva / video

Preotul Vasile Ioana a fost invitat la podcastul „Fain & Simplu”, unde, alături de Mihai Morar, a vorbit despre ce înseamnă să iubești cu adevărat. 

„Există iubire fără jertfă?”, a întrebat Mihai Morar.

„Nu există iubire fără jertfă pentru că jertfa înseamnă întâi să ieși din tine și să intri în realitatea celuilalt. Societatea modernă, de astăzi, spune altceva: „Ești bun, ești mare, ești minunat! Cumpără! Consumă! E despre tine, ești cel mai tare, ești Dumnezeu pe pământ!”. Asta a spus de fapt dracul.

Dumnezeu vine și spune altfel: „Iubirea mea e altfel”. Esența iubirii este că e mereu despre altcineva. Adică taina fericirii tale este când ieși din nevoia ta si te duci în nevoia celui de lângă tine. Iubirea adevărată înseamnă să te gândești la celălalt ca la tine. Să trăiești realitățile celuilalt ca pe realitățile tale.

Iisus a trăit realitatea păcatului nostru ca al lui și le-a luat în inima lui. Tu dacă iubești un pește, nu înseamnă să-l pui pe frigare, dacă iubești un peste îl pui în acvariu și îl hrănești, dar noi nu iubim peștele, nouă ne place peștele. Asta e iubirea! Despre altcineva!”, a spus preotul Vasile Ioana.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/stii-ce-inseamna-sa-iubesti-cu-adevarat-parintele-vasile-ioana-societatea-moderna-spune-altceva-video_918816.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel