Data publicării:

Părintele Bartolomeu, stareţ pe Muntele Athos, mesaj dur pentru călugări: Miroase a moarte în jurul lor, dar ei nu simt

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Părintele Bartolomeu, stareţul mânăstirii Efigmenu, a avut un mesaj dur pentru călugării care nu cred în existenţa COVID-19 de pe muntele Athos.

Mesajul vine la câteva zile după moartea unui al doilea călugăr de pe Muntele Athos din cauza COVID-19. 

"Există un fanatism în unii oameni care arată că problema nu mai este doar medicală, ci a devenit una spirituală", a declarat Părintele Bartolomeu, conform iediseis.gr.

Potrivit informaţiilor oficiale, numărul cazurilor de COVID-19 de pe Muntele Athos a ajuns la 50. Virusul s-ar fi răspândit de la pelegrinii veniţi din Balcani, mai ales din România, care intră pe Muntele Athos cu certificate false de vaccinare. 

"Aceste informaţii sunt, în mare parte, adevărate. Într-adevăr, sunt voci car eneagă totul pe Muntele sfânt, voci care seduc călugării şi lumea. Aceste voci sunt, însă, individualizate", a mai spus Bartolomeu. 

Acesta a mai spus şi că membrii a patru sau cinci mânăstiri au fost vaccinaţi, dar cu toate astea numărul infectărilor este în creştere. 

"Fanatismul, furia, sunt blesteme opuse total creştinismului. Miroase a moarte în jurul nostru, dar sunt unii care nu simt, nu vor să simtă", a mai adăugat stareţul. 

250 de milioane de cazuri de COVID-19 în toată lumea 

Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit luni 250 de milioane la nivel global, pe fundalul unor focare record în unele ţări din Europa de Est, chiar dacă recrudescenţa variantei Delta s-a redus, iar multe state îşi reiau activităţile comerciale şi de turism, scrie Agerpres după o informare Reuters.

Numărul zilnic mediu de cazuri a scăzut cu 36% în ultimele trei luni, potrivit unei analize Reuters, dar virusul infectează în continuare 50 de milioane de persoane pe plan global la fiecare 90 de zile din cauza variantei Delta foarte contagioasă.

Ca termen de comparaţie, a fost nevoie de aproape un an pentru a înregistra primele 50 de milioane de cazuri de COVID-19. Experţi din domeniul sănătăţii sunt optimişti că multe naţiuni au depăşit cea mai severă etapă a pandemiei datorită vaccinurilor şi expunerii naturale, dar avertizează că vremea mai rece şi reuniunile prilejuite de sărbătorile de iarnă ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri.

VEZI CONTINUAREA AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel