Papa Francisc, poziție tranșantă: acest lucru rămâne definitiv
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Papa Francisc
Papa Francisc
La întoarcerea din Suedia, Papa Francisc a pus punct unui subiect controversat în isoria creștinismului.

Papa Francisc a efectuat în cursul zilei de luni o vizită istorică în Suedia, pentru a comemora începutul Reformei protestante, acțiune ce a stat la baza unei schisme extrem de sângeroase între creștini de-a lungul secolelor. În Suedia, Papa Francisc a fost întâmpinat de liderul Bisericii Luterane, Antje Jackelen.

În timpul unei conferințe de presă desfășurate la bordul avionului care îl transporta înapoi la Roma, Suveranul Pontif a fost întrebat de o jurnalistă dacă Biserica Catolică ar putea permite femeilor să devină preoți în următoarele decenii. Jurnalista a făcut referire la faptul că liderul Bisericii Luterane din Suedia, este femeie.

Cunoscut pentru înclinarea sa, ușor reformistă, Papa Francisc a avut o poziție fermă, menționând că Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a avut ultimul cuvânt clar pe această temă, iar acest lucru rămâne definitiv. 

Papa s-a referit la un document din 1994 al lui Ioan Paul al II-lea care a blocat posibilitatea ca o femeie să devină preot, precizează Agerpres.

Potrivit Bisericii Catolice, femeile nu pot deveni preoți deoarece Iisus și-a ales apostoli doar din rândul bărbaților.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel