România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Dan Ciachir | Publicat pe: 03 iun 2019 / 21:27
Papa Francisc, declarații în avion. Dan Ciachir: Mare atenție!

Este un obicei al Papei Francisc să dea interviuri ziariştilor sau să facă declaraţii de presă în avion după întoarcerea dintr-o călătorie. De pildă, au fost urmărite cu mare atenţie declaraţiile făcute în avionul care îl aducea de la Havana la Roma pe 16 februarie 2016, după întâlnirea cu Patriarhul Kiril al Rusiei.

Declaraţii demne de urmărit a făcut Papa Francisc şi în avionul cu care zbura de la Sibiu la Roma. Desigur, ziariştii italieni au reţinut şi au aşezat în titlu afirmaţii importante pentru ei, de genul: „Salvini nu a cerut să mă vadă. Conte este inteligent. Oamenii politici nu trebuie să semene ură şi frică, ci speranţă".

Ne oprim pentru a reaminti că Matteo Salvini este prim-vicepreşedintele Guvernului italian şi ministru de interne, iar săptămâna trecută marele săptămânal francez „Le Point" îi aşeza fotografia pe copertă, titrând: Noul om puternic al Europei. Conte este premierul italian. Merită să reţinem, dincolo de afirmaţiile făcute de Pontif, de genul: „Europa să redevină visul părinţilor fondatori", care nu sunt cu nimic noi, câteva lucruri care ne privesc, aşezate în ultima parte a textului din ziarul „La Stampa", din care am citat şi până acum.

Iată ce spune despre Patriarhul României Papa Francisc: „Este uşor să te apropii de Daniel. Am stat amândoi de vorbă ca nişte fraţi. Mergem împreună! Având împreună această idee: ecumenismul nu înseamnă să ajungi la sfârşitul lucrurilor, ecumenismul se face din mers, mergând împreună, rugându-ne împreună...". După această metaforă a drumeţiei, reţinem afirmaţia Papei Francisc privitoare la frumuseţea naturală a Transilvaniei.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro