Urmărește emisiunea live
Papa Francisc, anunț surprinzător în timpul slujbei de duminică: "O muncă pe care nu o vede nimeni"
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Papa Francisc
Papa Francisc
Papa Francisc a lăudat munca depusă de angajaţii din salubritate, de cei care fac curăţenie fără ca nimeni să-i bage în seamă, în cadrul liturghiei de duminică pe care a oficiat-o din capela reşedinţiei sale, Casa Santa Marta, relatează EFE.

În introducerea liturghiei, transmisă în direct ca urmare a pandemiei de coronavirus, papa şi-a îndreptat gândurile spre persoanele aflate în prima linie a crizei sanitare şi a vorbit despre cei însărcinaţi cu munca de curăţenie.

"Azi rugăciunile noastre merg către cei care fac curăţenie în spitale şi pe străzi, spre cei care ridică tomberoanele, care merg din casă în casă pentru a ridica gunoiul: o muncă pe care nu o vede nimeni, dar care este necesară pentru a supravieţui. Dumnezeu să vă binecuvânteze", a spus el.

În cadrul liturghiei de duminică, papa s-a adresat şi orfanilor, celor care au şi-au pierdut părinţii.

"Războaiele, fie ele mari sau mici, lasă în urma lor mulţi orfani: lipsa Tatălui pentru a înfăptui pacea", a spus Sfântul părinte.

"Să ne rugăm Sfântului Duh să nu ne lipsească de figura Părintelui, pentru că civilizaţia rămâne de multe ori orfană de Tatăl care dă sens vieţii şi care îi face pe bărbaţi să fie în primul rând taţi de familie", a spus el în încheiere.

Slujbele din Santa Marta au fost transmise în direct la televiziune sau online în această perioadă în care bisericile au fost închise.

Săptămâna viitoare slujbele nu vor mai fi televizate, având în vedere că de luni în Italia se permite din nou oficierea liturghiilor în parohii, sub măsuri stricte de siguranţă sanitară pentru a evita contagierile cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel