Papa Francisc a folosit un termen considerat insultător și vulgar atunci când a vorbit despre homosexuali
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Papa Francisc a folosit recent un termen insultător şi vulgar vorbind despre homosexualii din Biserica Catolică.

În cadrul adunării Conferinței Episcopale Italiene de acum o săptămână, papa ar fi îndemnat episcopii să nu accepte homosexuali declarați în seminariile religioase, afirmând că deja există prea mulți 'pederaști', conform celei mai fidele traduceri.

El a utilizat un termen din dialectul Romei, "frociaggine", care în italiană este considerat vulgar și ofensator pentru homosexuali.

"Potrivit episcopilor contactaţi" de Corriere della Sera, "este evident că suveranul pontif nu era conştient de cât de insultătoare erau cuvintele sale în italiană", a relatat principalul ziar italian pe site-ul său.

"Gafa a fost evidentă"

"Mai mult decât jenă, cuvintele sale au fost întâmpinate cu un râs neîncrezător, deoarece gafa" papei, a cărui italiană nu este limba sa maternă, "a fost evidentă", a adăugat ziarul.

Ziarul La Repubblica confirmă aceleași detalii, menționând mai multe surse concordante.

Publicația subliniază că papa Francisc a pledat mereu pentru o Biserică incluzivă, care să primească pe toată lumea, indiferent de orientarea sexuală. Cu toate acestea, el a accentuat, în timpul acestei întâlniri, necesitatea de a interzice accesul homosexualilor declarați în seminarii.

Solicitat să comenteze, Vaticanul nu a reacţionat imediat, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel