Papa Benedict al XVI-lea către japonezi: Iisus a suferit ca voi și El este de partea voastră
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
benedict
benedict

Papa Benedict al XVI-lea a răspuns astăzi la șapte întrebări formulate diferite persoane, printre care o fetiță din Japonia, o femeie de religie musulmană sau tineri creștini care locuiesc în Irak. Totul s-a întâmplat în cadrul unei emisiuni televizate care a fost emisă la televiziunea RAI. Este un eveniment fără precedent în istoria Vaticanului.

Este vorba despre emisiunea „A sua immagine. Speciale Venerdi Santo”. Răspunsurile Papei au fost înregistrate acum câteva zile în Biblioteca Privată a lui Benedict al XVI-lea.

Dintre cele șapte întrebări, prima este a Elenei, o fetiță japoneză de șapte ani, al cărei tată este italian. Fetița a trăit recentele cutremure din Japonia și îl întreabă pe Papă de ce îi este frică, de ce este tristă și de ce trebuie să aibă atât de mult de suferit copiii.

Benedict al XVI-lea îi răspunde: „De ce trebuie să suferiți atât de mult în timp ce alții trăiesc comod? Nu avem răspunsul, dat știm că Iisus a suferit ca voi și El este de partea voastră”.

A doua întrebare este a unei măicuțe din Italia, Maria Tereza, al cărei copil este de doi ani în stadiu vegetativ li îl întreabă pe Papă unde este în aceste momente sufletul copilului său cu care nu poate comunica. Întrebarea a fost înregistrată alături de fiul său.

Benedict îi răspunde că sufletul este încă prezent în corpul copilului. „Situația este, probabil, ca a unei chitare cu corzile rupte, ceea ce o face imposibil de folosit. La fel, și corpul nostru este fragil și vulnerabil, iar sufletul nu poate striga, dar este prezent. Eu sunt sigur că acel suflet ascuns simte profund iubirea dumneavoastră”, afirmă Benedict, care adaugă că prezența necondiționată a părinților alături de copil este un act de imensă dragoste, un act de curaj, o demonstrație de credință în Dumnezeu, de credință în oameni, un compromis pentru viață, respect pentru umanitate, chiar și în momentele cele mai triste.

O femeie de religie musulmană din Coasta de Fildeș întreabă despre Iisus, profetul păcii, și îi cere ajutor, în timp ce șapte tineri creștini, studenți în Irak îl întreabă despre riscul de a fi creștin în zone ca aceea, unde sunt o minoritate nedorită. Elevi de la o școală din Módena (nordul Italiei) îl întreabă pe Papă despre alegerea lui Iuda de către Iisus pentru a-i permite să-l trădeze. Celelalte întrebări se referă la Paște, la dificultatea omului modern de a înțelege misterul Învierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel