Papa a îndemnat la diplomaţie în Libia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
benedict
benedict

Papa Benedict al XVI-lea a pledat pentru încheierea conflictului din Libia, îndemnând - în mesajul transmis în Duminica Paştelui - la diplomaţie şi pace în Orientul Mijlociu, relatează AP.

În vârstă de 84 de ani, Suveranul Pontif a subliniat, totodată, faptul că politicile aplicate în Nordul Africii şi în Orientul Mijlociu ar trebui să se bazeze pe respect faţă de toţi cetăţenii, informează Agerpres. 'În ceea ce priveşte actualul conflict din Libia, fie ca diplomaţia şi dialogul să ia locul armelor, iar cei care suferă din cauza luptelor să aibă acces la ajutor umanitar', a mai spus Papa.

Referindu-se la situaţia din Africa de Nord şi din Orientul Mijlociu, Suveranul Pontif s-a rugat pentru construirea unei societăţi unde 'fiecare alegere politică să fie inspirată de respectul faţă de fiinţa umană'.

Papa Benedict al XVI-lea a ţinut slujba de Paşte în Piaţa Sfântul Petru din Roma, plină până la refuz de pelerini şi de turişti şi împodobită cu flori de primăvară. Creştinii din toată lumea sărbătoresc duminică Învierea Domnului Iisus Hristos, un simbol al vieţii eterne, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Dar în vreme ce 'în Rai totul este înconjurat de pace şi fericire, din păcate lucrurile nu stau la fel şi pe Pământ', a deplâns Suveranul Pontif foametea, bolile şi violenţa cu care se confruntă omenirea, în mesajul transmis de la balconul central al Catedralei Sfântul Petru.

Papa s-a rugat pentru popoarele din Orientul Mijlociu, pentru ca 'lumina păcii şi a demnităţii umane să înlăture întunericul urii, separatismului şi al violenţei'.

Europa a avut de ales între a accepta sau a deporta pe zecile de mii de imigranţi, mulţi dintre ei provenind din Libia şi din alte state din Nordul Africii. 'Fie ca oamenii de bună credinţă să-şi deschidă inimile şi să-i primească cu braţele deschise pe aceşti năpăstuiţi ai sorţii', a susţinut Papa, luând deschis partea refugiaţilor. 'Cote d'Ivoire ar trebui să ia calea reconcilierii şi a iertării', a pledat Papa în mesajul său 'Urbi et Orbi', rostit în faţa locuitorilor Romei şi a întregii lumi. Suveranul Pontif s-a mai rugat pentru ca locuitorii Japoniei să-şi găsească consolarea după devastatorul cutremur de la 11 martie, urmat de un puternic tsunami.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel