Data publicării:

Papa a ajuns în Singapore. Ultima oprire a turneului său în Asia de Sud-Est şi Oceania

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a sosit miercuri în Singapore pentru o vizită de două zile, marcând ultima oprire din turneul său extins în Asia de Sud-Est și Oceania. Aceasta este a patra destinație a călătoriei sale, care a inclus patru țări și se va încheia vineri.

La 38 de ani după Ioan Paul al II-lea, Francisc a sosit cu puţin înainte de ora 15.00 (07.00 GMT) în acest oraş-stat cosmopolit cu şase milioane de locuitori, unde urmează să se adreseze joi autorităţilor şi să oficieze o slujbă pe un stadion.

Sub un cer acoperit de nori, el a fost întâmpinat de zeci de persoane într-un parc din Singapore, care au scandat "Viva Papa Francesco", a constatat AFP.

Programul papei nu include nicio întâlnire miercuri, în afară de o întrevedere privată cu iezuiţi, la sfârşitul după-amiezii.

Singapore, stat independent din 1965 şi unul dintre cele mai dezvoltate din Asia, în special în ceea ce priveşte industria şi tehnologia, a fost criticat cu privire la respectarea drepturilor omului şi severitatea sistemului său judiciar, care încă aplică pedeapsa cu moartea.

În cadrul acestei vizite, Papa ar putea, de asemenea, evoca, implicit, delicata problemă a relaţiilor cu China, cu doar câteva săptămâni înainte de posibila reînnoire a unui acord între Sfântul Scaun şi Beijing cu privire la numirea episcopilor.

Creştinii reprezintă aproximativ 19% din populaţia din Singapore, majoritatea locuitorilor fiind budişti

Acest acord, reînnoit în 2020 şi 2022 şi al cărui conţinut nu a fost făcut public, îşi propune să reunească catolicii chinezi scindaţi între Biserica oficială şi cea clandestină, dând totodată ultimul cuvânt papei în ceea ce priveşte numirea episcopilor.

Creştinii reprezintă aproximativ 19% din populaţia din Singapore, majoritatea locuitorilor fiind budişti.

Deşi nu este lipsit de rasism şi discriminare, Singapore este adesea considerat un creuzet cultural cu legi permisive, cel puţin în privinţa religiei.

Joi dimineaţă, papa va fi primit oficial în Parlament şi se va întâlni cu preşedintele Tharman Shanmugaratnam şi cu prim-ministrul Lawrence Wong.

El va ţine apoi un prim discurs în faţa autorităţilor, societăţii civile şi corpului diplomatic.

Miercuri dimineaţă, suveranul pontif şi-a încheiat vizita de trei zile în Timorul de Est printr-o întâlnire cu tinerii în capitala Dili.

Acest turneu de 12 zile al papei se va încheia vineri, după un periplu de 33.000 de kilometri în patru ţări (Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est şi Singapore), conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel