Pantofii cu GPS - invenția care-i salvează pe pacienții cu demență
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Japonezii au inventat ”încălțămintea GPS” pentru a urmări pacienții cu demență, în vârstă, pentru a-i salva să nu se rătăcească.

Poate fi o sursă de îngrijorare imensă pentru familiile bolnavilor de demență, că cei dragi lor ar putea deveni dezorientați și poate chiar să se rătăcească atunci când părăsesc casa. O companie din Japonia a venit cu o soluție inedită în acest sens: un dispozitiv de urmărire GPS încorporat într-o pereche de pantofi confortabili.

Potrivit site-ului japonez GBMC, compania de la Kyoto, Dokodemo, care a conceput pantoful cu poziționare globală încorporată, invenția a fost inspirată de pacienții lor. Dokodemo, adică ”oriunde" în limba japoneză, deține și o franciză de aziluri medicale, iar încălțămintea a început ca o soluție prototip pentru a ajuta la păstrarea în siguranță a pacienților cu demență în vârstă.

Email de urmărire

Încălțămintea, cu denumirea ”Pantofi GPS Dokodemo", include un terminal GPS în călcâiul din stânga, care poate permite membrilor familiei sau personalului de asistență medicală să localizeze purtătorul prin sincronizarea semnalului GPS cu un telefon mobil, tabletă sau computer.

Membrii familiei pot configura chiar și un e-mail de urmărire prin GPS pe un smartphone.

Tehnologia de poziționare globală (GPS), care poate fi încorporată în pandantive sau ceasuri, deoarece apare înclinația purtătorului de a le îndepărta, nu este la fel de eficientă ca înglobarea ei într-o pereche de pantofi, susține Dokodemo, după cum remarcă theepochtimes.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel